Denizlili işadamı Mehmet Eyüpoğlu, engelli istihdamı konusunda mermerciliğin ağır iş kolu sayıldığını ancak istihdam olmayınca da ceza yediklerini belirterek bu konuda bir çözüm bulunmasını istedi.

Eyüpoğlu Mermer’in sahibi Mehmet Eyüpoğlu, engelli istihdamı konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 50’den fazla işçi çalıştıran iş yerlerinde yüzde 3 olan engelli istihdamı konusunda sıkıntılı olduklarını belirten Eyüpoğlu, ‘’Benim mermer fabrikamda 300’den fazla kişi çalışıyor. En az 9 engelliyi istihdam etme zorunluluğum var. Bizim işimizin ağır ve tehlikeli olduğu belli. Sağlık Bakanlığı engelliye ağır işte çalışamaz raporu veriyor. Biz engelli vatandaşlarımızı burada çalıştıramıyoruz. Çalışmak için gelenler de sadece oturmak istiyor. Bu da iş disiplini anlamında sıkıntıya yol açıyor. Benim fabrikamda 4 engelli var. 9 kişi olmadığı için eksik olan her kişi için 2 bin TL’ye yakın ceza kesiliyor. Cezadan usandık’’dedi.

Engellilerin elbette hayata kazandırılmasını gerektiğini kaydeden Eyüpoğlu, ‘’ Ben de engelli vatandaşlarımızın istihdam edilmesinden yanayım. Ancak gün geliyor başvurduğumuz halde engelli işçi bulamıyoruz. Çünkü engellilerin ağır işlerde çalışamaz raporu var. Böyle olunca da eksik istihdamdan cezalar geliyor. Engelli vatandaşlarımız kendilerine daha uygun işlerde daha güzel şekilde istihdam edilmeli’’dedi.