Öz Orman İş Sendikası başkanı Halil Turhan, emeğe verilen değeri korumanın sendikanın temel görevi olduğunu belirtti.

Hak İş Denizli İl Temsilcisi ve aynı zamanda Öz Orman İş Bölge Başkanlığı görevini yürüten Halil Turan Başkanlığında Uşak ve Denizli’deki Öz Orman İş’e bağlı sendika temsilcileri toplantıda bir araya geldi. Öz Orman İş Bölge Başkanı Halil Turan, mutat dönemlerde durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

2014 yılında 3’üncü işyeri temsilcileri toplantısını yaptıklarını dile getiren Turan, "Öz Orman İş Bölge Başkanlığı olarak her yıl düzenli olarak yılın belirli zamanlarında işyeri temsilcilerimizle bir araya geliyor ve durum değerlendirmesi yapıyoruz. İşyerlerinde işçilerimizin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuyoruz. Temsilcilerimizden gelen talepleri dinliyor, not alıyor ve genel merkezimiz başta olmak üzere, orman bölge müdürlüğümüz, genel müdürlüğümüz ve Orman bakanlığımıza konuları iletiyor, çözüm noktasında girişimlerde bulunuyor. Yaptığımız bu temsilciler meclisi toplantısındaki ana gündem maddemiz ise hali hazırda uygulamada olan 4. dönem toplu iş sözleşmesi hakkında bilgilendirme yapıldı" dedi.

İşyerlerinde uygulamanın takip edilmesi konusunda temsilcilere büyük görevler düştüğünü de sözlerine ekleyen Turan, işyerlerinde toplu iş sözleşmeleri düzenlenirken, sözleşmelerin uygulanma safhalarında işçilerin haklarını koruma ve savunmanın vazgeçilmez görevleri arasında yer aldığını söyledi.