Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen "1. Ulusal Sosyal Koruma Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Duman, PAÜ ÇEEİ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, yaptığı açılış konuşmasında, "Dünyada sadece 5 insandan biri sosyal güvenliğe sahip. Dünya nüfusunun yüzde 60’ı sosyal koruma ve güvenceden uzak. Ve maalesef sosyal sigorta sistemleri zengini ve orta gelirliyi daha zengin yapıyor. Oysa sosyal güvencesi ve sigortası olmayan işsizlerin, engellilerin ve çocukların daha fazla gelir ve sağlık güvencesine ihtiyacı var. O nedenle bu çalışmayı öngördük" dedi.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Duman, sosyal korumanın sosyal güvence kısmında olduklarını belirterek, sosyal güvenlik denetmenliğinin çok fedakar ve cefakar bir meslek grubu olduğunu söyledi. Duman, "Sigortasız çalışanları sigortalı yapmaya çalışan, kurum zararını önlemeye çalışan, kayıt dışı istihdamla mücadele eden ciddi anlamda bir iş yüküyle boğuşan meslek grubuyuz. Böyle bir sempozyumun ortağı olmaktan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Metin Kutal’ın yaptığı panele geçildi. Panelde Prof. Dr. Gülay Toksöz "Sosyal Korumada Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği: Türkiye İmalat Sanayi Örneği", Prof. Dr. Zeki Erdut "Sosyal Korumada Güncel Eğilimler", Prof. Dr. Paul Gallina "Occupational accident insurance in Canada: Is the Systmeworth Keeping", Prof. Dr. Mehmet Yalçın "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Uygulamada Yaşanan Sorunlar" konularında sunum yaptılar.