Karaman Valisi Murat KOCA Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Murat Koca yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sağlık ve esenlik içerisinde Ramazan Ayını milletçe idrak ederek, birlik ve beraberliğimizi gösterme imkanını veren bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar sevgi ve kardeşlik, birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en coşkulu bir şekilde ortaya çıktığı günlerdir. Bayramlar bireyleri aynı düşünce ve duyguda buluşturmakta, gönülleri yakınlaştırarak kişisel çekişmelerin, dargınklıların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine vesile olmaktadır.

Bu özel günleri dayanışma ruhumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeli, bu bayramı sadece kendimiz ve ailemiz için yaşamamalıyız. Çevremizdeki yoksulları, hastaları, öksüz ve yetimleri, düşkün ve yaşlıları, engellileri, şehit ailelerini ve gazilerimizi, ilgiye muhtaç herkesi ziyaret ederek onlarla bayram sevincini paylaşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Karamanlı hemşerilerimin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramını gönülden tebrik ediyor, daha nice bayramlara hep birlikte sevdiklerinizle, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmeyi temenni ediyorum. "dedi


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Karaman Milletvekili St.Lütfi Elvan'ın Ramazan Bayramı Mesajı;

''Hoşgörüye, mütevaziliğe, vicdani ve insani hassasiyetlere belki de her zamankinden daha fazla ihtiyaç hisseder olduğumuz günümüzde, yeni bir  heyecan ve mutlulukla idrak ettiğimiz  Ramazan bayramının tüm Müslümanlar için derin manalar içeren günler olduğu muhakkaktır. 
Bayramların hususiyle dini bayramlarımızın, insanların birbirleriyle olan ilişkilerinde daha bir hassas ve anlayışla davrandığı, küskünlüklerini unuttukları,  barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günler olduğu bilinen bir gerçektir. 
Söz sultanlarının ifade ettikleri gibi ülkemizin üzerine gün doğduğunda, bütün günah ve hataların affedildiğinde gerçek bayram sevincini yaşayacağımızın da farkındayız.  Kalbimizde ve dilimizde terennüm ettiğimiz bu duayı kabul buyurması ve bizlere gerçek bayram sevincini yaşatması için her daim yüce yaratıcıya yalvarmaktayız.
Bu bayram gününde de özellikle terör sebebiyle ocağına ateş düşen, gurbette hasretlik çeken, vatanlarından ve evlerinden sürülen, felaketlerle imtihan olan hasılı hangi sebeple olursa olsun darda kalan bütün inananların da bayram sevincini yaşaması en büyük dileğimizdir. 
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan bayramının  ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere tüm Müslüman alemine ve insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diler, tüm Karamanlı hemşerilerimin ve milletimizin bayramını tebrik ederim,''dedi.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda; 

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Ramazan Bayramı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaparak, tüm Karamanlı hemşehrilerimizin ve İslam Âlemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutladı.Başkan Uğurlu açıklamasında; “Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Milletimiz her Ramazan’da olduğu gibi yine bu Ramazan’da da birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini göstermiştir. Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzel hadiseler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır.

Ne yazık ki Dünya’nın dört bir köşesinde insanlık adına son derece üzüntü veren ve insanlığa yakışmayan tutumlardan dolayı müslüman kardeşlerimiz zulüm görmektedir. Myanmar’da saldırıya uğrayan ve göç etmek zorunda kalan Arakanlı kardeşlerimizin, Suriye’de şiddetin ortasında yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce bu zulümlerden kurtulmasını temenni ediyoruz.Ramazan Bayramının Karaman halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyorum” dedi.

Ayrıca vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Uğurlu, Belediyedeki bayramlaşmanın da bayramın ikinci günü olan 20 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00’de Kale Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Kmü Rektörü Sabri Gökmen Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda;  

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Rektör Gökmen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal birlikteliğimizin sağlandığı, kültürel değerlerimizin hatırlandığı, hoşgörünün ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğu içindeyiz.

Ortak düşünce ve değerlerde hepimizi buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulması, birlik ve dayanışmamızın artırılması, en anlamlı hedeflerimizdendir. 

Üniversitemizde bayram güzelliklerinin sadece belirli günlerde sınırlı tutulmayarak, hayatımızın diğer dönemlerinde de yaşanır olması, önemli bir toplumsal görev olarak değerlendirilmektedir.

Bu düşüncelerle üniversitemiz mensuplarının, öğrencilerimizin, değerli ailelerinin, tüm Karaman halkının ve ulusumuzun Ramazan Bayramını kutlar; bayramı sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini dilerim.”dedi.

KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN BAYRAM MESAJI;

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Rektör Gökmen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toplumsal birlikteliğimizin sağlandığı, kültürel değerlerimizin hatırlandığı, hoşgörünün ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğu içindeyiz.

Ortak düşünce ve değerlerde hepimizi buluşturan bayramlarda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulması, birlik ve dayanışmamızın artırılması, en anlamlı hedeflerimizdendir. 

Üniversitemizde bayram güzelliklerinin sadece belirli günlerde sınırlı tutulmayarak, hayatımızın diğer dönemlerinde de yaşanır olması, önemli bir toplumsal görev olarak değerlendirilmektedir.

Bu düşüncelerle üniversitemiz mensuplarının, öğrencilerimizin, değerli ailelerinin, tüm Karaman halkının ve ulusumuzun Ramazan Bayramını kutlar; bayramı sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini dilerim.”dedi

İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIRIN RAMAZAN MESAJI;

''Başı RAHMET ortası MERĞFİRET sonu ise CEHENNEM’den kurtuluş  olan Ramazan ayına erişmiş bulunmaktayız. Bilindiği gibi Ramazan Ayı insanlarımızın kalplerinin yumuşadığı, fakir fukaranın gözetildiği, manevi duyguların zirveye çıktığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı KADİR gecesinin bulunduğu ,yapılan ibadetlerin ise sevabının çok fazla olduğu bir aydır.
Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimin onbir ayın sultanı olan Mübarek Ramazanlarını  tebrik ediyor ,barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum,''dedi


Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda;
 

''Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerimizde taşıyoruz. Millet olarak, bu insanların yaşadığı acılara, bu insani trajedilere kayıtsız kalmamız, bunları görmezden gelmemiz düşünülemez. Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük eden Türkiye, ne mutlu ki, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayı sürdürüyor.''Unutmayalım ki, bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Bayramlarımızı bireyselleştirmek, bu günleri yalnızca tatil vesilesi kılmak, bizim kültürümüze ve bayramın ruhuna aykırıdır. Onun için vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum: Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim. Aynı şekilde, şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi de unutmayalım.
Bu düşüncelerle vatandaşlarımızın, tüm teşkilat mensuplarımızın Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum'' dedi.

Ak Parti Karaman İlçe Başkanı Celalettin Güngörer Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda;  

Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna günlerdir. 
Hemşehrilerimiz her Ramazan da olduğu gibi yine bu Ramazanda da birlik ve beraberliğini, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleriyle göstermiştir.Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzel hasletler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır. 
Bu anlamlı bayramın Karaman halkı için, teşkilat mensuplarımız için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum''dedi.

Ak Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı  Selçuk Ankaralı'nın Ramazan Bayramı kutlama Mesajı‏;
''Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği ve sosyal dayanışmanın simgesi olan bayramların toplumumuzda farklı bir yeri olduğuna değinen Başkan Ankaralı mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
Bir aydır huzur içinde geçirdiğimiz Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz.Kurtuluşa vesile olacağına inandığımız bu mübarek ayın ardından kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın da diğer bayramlarımız gibi insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak, sevgi, saygı ve hoşgörüyle kucaklaşmalarına imkan sağlayacağına inancımız tamdır.Toplumumuzu ayakta tutan en önemli manevi değerlerimizden olan bayramlarımız aynı zamanda toplumdaki sosyal  dayanışmayı da en iyi şekilde perçinleyerek insanlar arasındaki yardımlaşma ve kaynaşmaya vesile olmaktadır. Millet olarak geçmişten günümüze,büyük bir coşkuyla kutladığımız bayramların bir yenisine daha kavuşmanın mutluluğu ile tüm dava arkadaşlarımın ,halkımızın,Mübarek şeker bayramını değil,otuz gün misafirimiz olan Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, huzur ve barışın egemen olduğu, bir dünya temenni ederim.”

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ‘un Ramazan Bayramı Mesajı;

''Rahmet yağmurlarının üzerimize sağnak sağnak yağdığı Ramazan ayını buruk bir şekilde uğurlarken, sonundaki Bayram’a kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Gönüllerimizin manevi hazla coştuğu, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı, Mübarek Ramazan ayını Karaman halkımızın en iyi şekilde değerlendirdiğine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyim. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sunarak hayırsever vatandaşlarımızın, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattığına şahit olduk. Bu yardımlaşma ve dayanışma örneğinin bundan sonra da artarak devam edeceği ümidindeyim. Çünkü toplumsal huzurun sağlanması, o toplumdaki bütün bireylerin mutlu olmasıyla sağlanacağı kanaatindeyim.  Bayramlar da sevinçlerin paylaşılıp, ziyadeleştiği günlerdir. Şimdi sevinçleri, mutlulukları tüm insanlık âlemi ile paylaşma zamanı. Bayramın dünya barış ve huzuruna, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vesile olmasını dilerim. Cennet vatanımızı bize emanet eden şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizin ruhları şâd olsun.

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız Karamanlı hemşerilerimin okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, sevgi ve saygılar sunarım,''dedi.

TÜMSİAD Yöntetim Kurulu Başkanı Rıfat Karaulu Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda;

''Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır.Bu ay, oruç gibi pek çok hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, insanî ve ahlakî erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir aydır. 

Sevinç ve kardeşlik duygularının çoğaldığı, insanların mutlu bir şekilde kucaklaştığı ve birbirimize sarıldığımız
Ramazan Ayı’nın, Tüm Karaman halkı için bolluk ve bereketli geçmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım''dedi.  

Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda; 
''Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, dini bayramların insanlar arasında sevinç, coşku ve barış akımlarının oluştuğu ve yayıldığı ulvi zamanlar olduğunu bildirdi.Ramazan Bayramı sebebiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Muğlu, İslam alemi olarak büyük bir coşkuyla karşıladıkları mübarek ayının sonunda hep birlikte bayrama ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.Ramazan Bayramı'nın  bütün dargınlıkların unutularak kaynaşma ortamlarının oluşması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Muğlu, şunları kaydetti:
''Dini bayramlar insanlar arasında sevinç, coşku ve barış akımlarının oluştuğu ve yayıldığı ulvi zamanlardır. Ramazan ayının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle hissedip yaşamanın huzuruyla mutlu bir bayram gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu bayramda birbirimizi sevgiyle ve sevinçle kucaklayalım. Özellikle kimsesizleri, huzur evinde kalan yaşlılarımızı, komu komşumuzu unutmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın bayramını kutlar, bayramın Türk Milleti'ne, İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, ve çiftçilerimize barış ve mutluluk getirmesini diliyorum'' dedi.

Chp Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Ramazan Bayramı Münasebetiyle yayınladığı mesajda;   

Bayramlar; milli ve manevi duygularımızın tazelendiği, dostluk ve kardeşliğimizin yaygınlaştığı, umutlarımızın yeşerdiği, sevinç ve coşkumuzun doruğa çıktığı müstesna günlerdir.

Bayramların ruhunda dargınlıklara, kavgalara son verilerek barışmak, kucaklaşmak vardır. Malumdur ki insanları ayrışmaya, kavgaya, savaşa sürükleyenler değil, barışa, dostluğa ve kardeşliğe kavuşturanlar hayırla yâd edilirler.

Ülkemiz kaynaklarının adil paylaşıldığı, kimsenin yoksulluk ve sefalet içinde olmadığı, üretimin tüketimden fazla olduğu, emeğin değer bulduğu, hak, hukuk, adalet ve eşitliğin sağlandığı, güvenlik kaygısı ve gelecek endişesinin taşınmadığı, terör ve şiddetin son bulduğu, herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı mutlu bayramlar temenni ediyoruz.

Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan Bayramını en içten duygularımızla kutlar, ülkemize ve insanlığa esenlikler getirmesini dileriz.