Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

Acıpayam asfaltı üzerindeki Suada Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya TES Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan, Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, TES yöneticileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve TES Şube Başkanı Turgay Demirtaş, son bir yılda enflasyonun yüzde 9,5 olduğunu belirterek, "Doğalgaz, elektrik ve suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları bir yıl içinde yüzde 12,5 arttı" dedi.

TES Genel Merkez Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mehmet Yaşar Şahindoğan da yaptığı konuşmada, "123 lira en düşük memur maaşına yüzde 6,6, ortalama memur maaşına yüzde 5,2 artış demek. Böyle olunca, memur maaşları hükümetin ilk teklifinin bile altında kaldı. Memurların aylık zararı ortalama 200 lirayı aştı. Emekli maaşı ve emekli ikramiyesi yönünden de zarara uğradık. 2015 için de yüzde 3 artı 3 zam kabul edildi. Memuru masada mağdur eden bu konfederasyona gereken cevabı yine biz, kamu çalışanları verecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TES Pamukkale İlçe Temsilciliğine Selahattin Ok, Merkezefendi İlçe Temsilciliğine de İhsan Samet Mengüarslan atandı.

Toplantıda sendika üyeleri kurumlarında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler.