Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Üçgen Köprülü Kavşakları projesi yükseliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve ulaşımı rahatlatacak ‘rüya’ proje olarak nitelendirilen Üçgen Köprülü Kavşakta viyadük temelleri ile iki adet alt geçidinin betonarme inşaatı tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk viyadük ayağına çıkarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Zolan beraberindeki heyetle çalışmaları yerinde inceleyerek, ilgililerden bilgi aldı. Viyadük ayaklarının hızla yapımının sürdüğü projede, tabyaların monte işlerine başlanacağı ifade edildi.

Projenin olağanüstü bir durum olmaması halinde Ekim ayında hizmete almayı hedeflediklerini kaydeden Zolan, Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlandığında Denizli trafiğinin yanı sıra bölgenin de bu proje ile rahatlayacağını belirtti.

Başkan Zolan, “Denizli, bölgenin bağlantı noktası ve Üçgen de bu bağlantı noktasının adeta kalbi durumunda. Biz buraya neşter vurarak, hem şehir trafiğinin hem de şehirlerarası trafiğin akmasını sağlayacağız" dedi.

Üçgen Köprülü Kavşakları projesi tamamlandığında bekleme süresinin olmayacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşakları ulaşım projeleri içerisinde en önemli projelerimizden birisi. Denizli trafiğine nefes aldırmak için buraya dokunmamız gerekiyordu. Bu projenin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve tamamlandığında güzel bir eser ortaya çıkacak. Bu proje ile hem zamandan hem yakıttan tasarruf edeceğiz. Çevreye salınan egzoz gazının azalması bölgenin ve şehrin hava kirliliğini de azaltacak. Üçgen Köprülü Kavşakları Denizli’nin vitrini olacak” dedi.