Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yabancı uyruklu öğrenciler için tanışma günü düzenlendi.

PAÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (PADAM) uluslar arası tanışma gününe Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, dekanlar, öğretim üyeleri ve Türkçe eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, yaklaşık 50 ülkeden 120’ye yakın öğrenciye Türkçe öğrettiklerini belirterek, "PADAM, ilk kez geçen sene öğrencilere resmi olarak kapılarını açtı. Bu sene ikinci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz kısa sürede öğrendikleri Türkçe ile bizlere gösterilerini sunacaklar" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, "Türkçe eğitiminin verildiği merkezimizde uluslararası öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yaparak, bu öğrencilerin velileri ve koruyucusu olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerini Türkçe olarak tanıtarak, Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söylediler.