Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Yerli Malı Haftası’nı İşitme Engelliler Okulu’nda öğrencilerle kutladı.

Yerli Malı Haftası Etkinliği kapsamında Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen programa katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz burada yaptığı konuşmasında, “Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşta kazanılır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Okul çağlarında zamanını iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan insan bu huyundan vazgeçmez. O nedenle çocukları küçük yaşlarda tutumlu olmaya özendirmeliyiz. Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.Okullarımızda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır. Yerli mallarımız tanıtılmaya çalışılır.Sözün özü, yerli malı üretmek ve kullanmak zorundayız” dedi.

Programda öğrencilerle tek tek ilgilenen Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz programın ardından okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya geldi.

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz öğretmenlere her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti. Sorunların çözüme ulaşması için her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Etkinlik sonunda Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrenci ve öğretmenlere iyi dilek ve temennilerle başarı dileyerek okuldan ayrıldı.