Diyarbakır’ın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet vermeye devam ediyor. Hastane bünyesinde tam teşekküllü ameliyathanelerinin olduğunu kaydeden Dt. Kamuran Tan, burada kist, çene, ileri tümör cerrahi operasyonlarının gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene yapımına başlanan ve Diyarbakır’ın en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hastalara her türlü destek sağlanıyor. 7 bin 900 metrekare içerisine kurulan merkez bünyesinde 54 ünite, 1 acil hizmetler polikliniği,1 mahkum polikliniği, 1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi ile yeni hizmet binalarında muayene ve tedavi hizmetleri vermeye devam ettiklerini kaydeden Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastane Yöneticisi Dt. Kamuran Tan, hastane bünyesinde tam teşekkülü ameliyathane ile kist, tümör ve ileri çene cerrahi olmak üzere bütün operasyonları gerçekleştirebileceklerini belirtti.

“Amacımız hayırlı hizmetler sunmak”

Hastanenin sadece Diyarbakır değil bölgeye de hizmet edeceğini belirten Dt Tan, amaçlarının vatandaşa en hayırlı ve güzel hizmeti sunmak olduğunu söyledi. Dt. Tan, şunları kaydetti:

“Hastanemiz bünyesinde 5 ortodonti hekimimiz var. Özellikle 18 yaş altı hastalarımızı muayene olmaya bekliyoruz. Hastanemizde özel bir pedodonti çocuk bölümü dizayn ettik. Hastanemizin bahçesinde çocuklarımız için bir oyun alanı var. Bunun yanında civar illerden de hasta kabul edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Amacımız görevde bulunduğumuz sürede halkımıza ve memleketimize hayırlı ve güzel hizmetler sunmaktır. Önümüzdeki yıllarda Diyarbakır’a diş alanında daha güzel hizmetler sunmak için 4 merkez ilçemizde modern binalarda güzel hizmetler sunacağımız projelerimiz planlarımızın arasındadır.”

“Tam teşekküllü ameliyathane”

Merkez bünyesinde tam teşekküllü ameliyathanenin de mevcut olduğunu belirten Dt. Tan, “Merkezimizde 3 çene cerrahi ana bilim dalı uzmanı ile tam teşekkülü ameliyathanede bütün ileri çene cerrahisi ile ameliyatlar yapılmakta olup genel anestezi ile özellikle engelli vatandaşlarımıza diş tedavisi ve diş çekim işlemleri uygulanmaktadır. Ayrıca yeni hizmet binamızda hasta - çalışan güvenliği gereklilikleri ile tam donanımlı olarak, steril ve yarı steril alanlarıyla standardize edilmiş ameliyathanemiz ile hizmet verilmektedir. Bunun yanında 5 ortodonti hekimi ile diş morfolojisi ve düzensizlikleri ile ilgili hizmet verilmektedir. 2 konservatif uzmanımız diş hastalıklarında cerrahi müdahale olmadan ilaç ile tedavi ve özellikle bulaşıcı hastalıklarda sağlam dişleri koruma yolunda hizmet vermektedir. merkezimizde protez uzmanı da görev yapmaktadır” diye konuştu.