Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, HDP’nin 1 Kasım’da halkı sokağa davet etmesine sert tepki gösterdi.

HDP, DBP ve DTK’nin 1 Kasım’da halkı sokağa çıkmaya davet etmesine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç tepki gösterdi. Altaç, "Bu olaylara sebep olan karanlık odaklar daha tespit edilmedi. Yaralar sarılmadan ve sokaklarda provokatörlerin hala eylemlerini gerçekleştirdiği bir dönemde halkı sokağa çekmek tavrı çok tehlikelidir. Batılı güçlerin direktifleriyle HDP 1 Kasım’da halkı ve beraberinde provokatörleri tekrar sokağa çekmek istemektedir. Hükümetimizin Suriye’de iç savaş yaşanmadığı dönemde Esad yönetimine Kobani, Avşin ve diğer bölgelerde yaşayan Kürtlere kimlik hakkı gibi bir takım hakların verilmesi için baskılar yaptığı halkımız tarafından bilinmektedir. AK Parti hükümetinin Kobani’ye binlerce TIR insani yardım gönderdiği ortadadır. Türkiye’ye sığınan 200 bine yakın Kürt kökenli kardeşlerimiz için seferber olmuşuz. IŞİD’e karşı savaşarak yaralanan YPG ve diğer yandaş gruplara ait kişiler Türkiye’de gereken tedavileri yapıldığını kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kürt bölgesinde yapılan yanlış politikalar ve uygulamalarla 90 yıl boyunca yaşanan katliamlara, asimilasyon ve inkarlara, dil yasaklarına tüm bu uygulamaları çözüm süreciyle hükümetimiz tarafından sona erdirildi. Artık Kürtlerin özgür ve eşit yurttaş olarak yaşaması sağlanmıştır. Hükümetimiz büyük bedeller ödeyerek kardeşliğimiz teminatı olan çözüm sürecini toplumsal bir zemine oturtarak, Türkiye halkına olumlu bir algı yaratarak halkımızın desteğini ve dualarını alarak çözeme doğru yol aldı" dedi.

"HDP VE PKK İNSANLARI SOKAKLARA ÇEKEREK TERÖRİZE ETMEKTE"

HDP ve PKK’nın insanları sokağa çekerek sokakları tekrardan terörize etmek istediğini söyleyen Altaç, "Bir takım provokatif eylemlerin gerçekleşmesine zemin hazırlayarak çözüm sürecine güvenen ve olumlu gören toplumun algısını değiştirmek istenmektedir. Bir yandan sokaklara yüzleri örtülü kişiler sürülerek kamu görevlilerine, halkımıza saldırılar yapılmaktadır. Hükümetimizden daha fazla inisiyatif üstlenmesini istenmekte. Halkımız bunların analizini iyi yapmakta savaşın ve şiddetin dilini kullananları artık tanımaktadır. Hükümetimizin ortaya koyduğu çözüm vizyonu artık halka mal olmuş ve toplumsal bir sahiplenme duygusu oluşmuştur. Bütün yaşanılan sıkıntılara ve acılara rağmen tekrar çözüm ve barış dilini kullanarak sağduyulu davranarak sokaklarda gerginlik ve taşkınlık yapanlara izin verilmemesi gerekmektedir. Bütün tarafların bölgemizde esen barış rüzgarına sahiplenmesi gerekiyor. Çözüm sürecinin mutlu sona erişmesi için fedakarlıklarda bulunmamız gerekir. Alçakça bir saldırıya uğrayarak şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.