Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar, çözüm sürecinin hükümet ve halkın çabalarıyla başarıya ulaşacağını söyledi.

AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar, çözüm süreci ve seçim barajının indirilmesi tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin mutlaka başarıyla sonuçlanacağını dile getiren Yalar, bölge halkının en büyük beklentisinin çözüm süreci olduğunu ifade etti. Türkiye’de çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte huzur ortamında herkesin olumlu bir hava yaşadığını dile getiren Yalar, "Çözüm süreci, kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan bir süreçtir. Bu süreçten geri dönülmesi imkansızdır. Çözüm süreci, hükümetimiz ve halkımızın çabalarıyla başarıya ulaşacaktır" dedi.

Seçim barajı tartışmalarına da değinen Yalar, "Seçim barajının düşürülmesi ilk kez bizim hükümetimizin programında yer almıştır. Yaklaşan seçimler öncesi barajın tartışılması manidardır. Seçime 6 aylık bir süre varken, seçim barajının düşürülmesi asla kabul edilecek bir olay değildir. Aynı zamanda Türkiye’nin lehine olacak bir gelişme de değildir. Türkiye’nin güçlü bir iktidar olması gerekiyor. Bunu da sağlayabilecek tek güç ise AK Parti’dir. Önümüzdeki seçimlerde AK Parti galip gelecektir. 2015 seçimlerinde yeni hükümeti kurduğumuz andan itibaren hem çözüm sürecinde büyük bir ilerleme kaydedilecek hem de yeni anayasa konusunda önemli adımlar atılacak" diye konuştu.