Alman gazeteci Marco Kauffmann Bossart’in ziyaret ettiği AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecinin başarı ile sonuçlandırılmasına çok yakın olunduğu belirtti.

İsviçre’de Almanca yayımlanan Neue Zürcher Zeitung gazetesinin Başyazarı Marco Kauffmann Bossart, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret etti. Bossart’a çözüm süreci ve son yaşanan olaylarla ilgili bilgi veren Altaç, 2002’den bu yana devrim niteliğinde reformlara imza atıklarını söyledi. OHAL’i ve Kürtçe önündeki engelleri kaldırdıklarını anlatan Altaç, "Şu an sürecin barışla sonuçlandırılmasına çok yakınız. Bu süreçte muhatabımız halkımızdır. Halkımızın güvenliği, huzuru ve refahı bizim önceliğimizdir" dedi.

Türkiye’de 77 milyon kişinin yaşadığını ve bunların yüzde 90’ının süreci desteklediğini ifade eden Altaç, süreçte temel kriterlerinin insan hakları ve demokrasi olduğunu vurguladı.

Daha sonra konuşan Bossart ise, süreci yakından gözlemlediklerini ve çözüm süreci ile Türkiye’nin dünyada ve Ortadoğu’da örnek bir ülke konumuna geldiğini anlattı. Bu sürecin somut olarak insanların gözünden anlaşılmasını olumlu bulduklarını da dile getiren Bossart, çözüm sürecini desteklediklerini ifade etti.