Almanya Sol Parti Milletvekili Azize Tank, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın’ı makamında ziyaret etti.

Bölgede yaşananları yerinde görüp, incelemek ve bilgi almak için geldiklerini belirten Tank, bölgede yaşananları bizzat yerinde incelemek istediğini kaydetti. Artık bu olayların sona ermesi gerektiğini kaydeden Tank, "Almanya’da biz kendi dilimizde eğitim öğretim görmekteyiz. Biz orada nasıl kendi haklarımızı yaşıyorsak, burada da Kürtler aynı şekilde olması gerekir. Dünyamız artık globalleşti. İnsanlar normal olarak kendi haklarını, özgürlüklerini talep ediyor. Özgür yaşamak her bireyin hakkıdır. Bana göre Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Bu bir Kürt politikasıdır. Bu bir devlet sorunudur. Herkes ülke içinde eşit olmalıdır" dedi.

"ORTADA KOCA BİR YALAN VAR"

CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ortada çözüm süreci dedikleri koca bir yalan var. Millet oyalanmaktan sıkıldı. Ben daha öncede söyledim çözüm süreci durdurulmalı, sürece Cumhuriyet Halk Partisi de dahil edilmelidir. İktidar bizleri kandırmaktan başka bir adım atmıyor. Kapılar ardında gizli antlaşmalar yaparak bu süreç çözülmez. Ortada 12 yıldır herhangi bir somut adım yok. Topluma çok üst vaatler verildi ve yerine getirilmedi. İnsanlara bir takım sözler verip yerine getirmediler ve sabırlarını zorladılar. Bunun akabinde çıkan bu olaylar sosyal bir patlamanın göstergesidir" diye konuştu.