Hayırsever Alman vatandaşı Volker Roese, ülkelerindeki savaştan kaçarak Diyarbakır’a sığınan Sincar ve Kobanili ailelere 50 bin euro yardımda bulundu.

Volker Roese’yi temsilen eşi Meral Roese, Alevi Toplumu Derneği 2. Başkanı Taylan Canlı ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti. Hamburg’ta bulunan Alevi Toplumu Derneği’nin 2. Başkanı Taylan Canlı, Kürtler olarak yaşananlardan etkilendiklerini söyledi. Canlı, "Biz Avrupa’dayız. Buradaki insanlar katlediliyor. Çok büyük bir zulüm var. Biz de elimizden geldikçe bir şey yapmaya çalışıyoruz. Buraya geldiğimiz için vicdanen de olsa biraz rahatım. Suruç’a gitmek istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, konuklarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, mazlum halkların uluslararası bir güce sahip olmadığını, büyük sermayeleri bulunmadığını ifade etti. Anlı, "Birbirimizle dayanışarak, birbirimizle paylaşarak, elimizdekini, avucumuzdakini birbirimize katkı olarak sunarak yeni bir yaşam örmeye çalışıyoruz. Hem Sincar’dan gelen Yezidiler, hem Kobani’den gelen insanların herkes için bir bedel ödediğini bilmekteyiz. Biz de o bedeli ödeyenlere karşı kendi sorumluluklarımızı, görevlerimizi yerine getirmekle mükellefiz. Örneğin Diyarbakır’da belediye onlara uygun çadırları tahsis ettiyse, onların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduysa bu onun birinci dereceden görevi olduğu içindir. Bu bir dayanışma, paylaşım değil tamamen insani, toplumsal, sorumluklarımızın gereğidir. Binlerce kilometre yol katedip gelmelerinden dolayı aynı zamanda manevi bir güç aldık. Gelen tüm yardımları resmi olarak paylaşıyoruz. Zaten bunlar resmi olarak denetime açık yardım kampanyasıdır. Yasal izinler alınarak yapılmıştır. O açıdan yardımda bulunan herkese biz bu bilgiyi vermekle mükellefiz. 10 kuruş da verse, 100 milyar da verse biz gelen paranın nerelere harcandığını, hangi kalemler için kullandığının bilgilerini veriyoruz. Bu çok ağır bir sorumluluktur. Çünkü mazlum, mağdur herkes zor durumdaki insanlar için yapılan yardımları, doğru yolla ve doğru ellerle ulaştırılması önemlidir. Örneğin, geçen Kurbanı Bayramı döneminde yüzlerce insanımız, kurbanını, adağını bizim üzerimizden kesmek istedi. Biz, tümünü kestik ve teslim ettik. Bundan sonra da kampanya devam edecektir" diye konuştu.

Almanya’dan gelen heyet, Belediye Meclis üyesi Erkan Erenci ile birlikte Sincar’dan ve Kobeni’den gelen savaş göçmenlerinin ihtiyaçları ile ilgili harcama yapacak ve alınan faturaları hayırsever Volker Roese’ye iletecek.