Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, AK Parti’nin en büyük yatırımı demokrasiye yaptığını söyledi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti iktidarının insan hak ve özgürlüklerini bir davranış biçimi haline getirmek ve bu sayede insan hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için en büyük yatırımını demokrasiye yaptığını söyledi. Altaç mesajında şu ifadelere yer ver:

"AK Parti olarak, kuruluşlarından itibaren parti programında hedeflediklerimizi, adım adım hayata geçirme gayretinde olduk. AK Parti iktidarları döneminde, başta Anayasa olmak üzere ilgili yasalarda demokratikleşme ve insan haklarının geliştirilmesi alanında önemli değişiklikler yapıldı. AK Parti iktidarı insan hak ve özgürlüklerini bir davranış biçimi haline getirmek ve bu sayede insan hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için, demokrasiyi hakim kavram yaptık. Hiçbir bireysel ve kurumsal baskı kabul edilemez. Herkes özgür olmadıkça kimse özgür değildir görüşü de partimizin temel ilkelerindendir. Partimizin ismindeki adalet ve kalkınma kelimeleri de insanın onurlu bir varlık olarak yaşamasına bir atıftır. Temel insan hak ve özgürlükleri, insanlığın yüzyıllardır süren mücadeleleri sonucu elde edilmiş kazanımdır. Dünyanın neresinde bir insan hakları ihlali olursa, buna mutlaka duyarlılık gösterilmelidir. İyi insan olmak ve daima hakkın, haklının yanında bulunmak ümidiyle tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve tüm dünya halklarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, daha demokratik, daha özgür bir gelecek diliyorum."