Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Aydın Altaç, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Altaç, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin yeni miladı olacağını belirterek, anayasa değişikliğinin Türkiye için seviye atlama anlamına geleceğini ifade etti. Altaç, “Bu Halk oylaması, bir siyasi parti veya herhangi bir seçim değil ülke meselesidir. Bu ülkemiz tarihinin en önemli süreçlerinden biridir. Tarihi fırsatı hep beraber yakaladık. Bu ülkeyi seven Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi ve Sünni tüm yurttaşlarımız ile devlet içerisinde yuvalanmış vesayetçilere son verilmesinin ve egemenliğe tamamen milletin hakim olmasının yolu, 16 Nisan’da ‘Evet’ demekten geçiyor” dedi.

Türkiye’nin, bölgenin ve Diyarbakır’ın büyümesi, büyük Türkiye’nin geleceği ve ileri demokrasi için Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin şart olduğunu, bununda yolunun 16 Nisan’dan geçtiğini dile getiren Altaç, “Bu referandum Ülkemizin çocuklarımızın ve gelecek nesillerin geleceğini teminat altına alacak ve İnşallah 16 Nisan da Ülkemizin önü tamamen açılacaktır. Biz de da sorumlu olduğumuz alanlarda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu ülke hepimizin. Türkiye’nin gelişmesi, istikrarı, kalkınması, milletin hakimiyeti için 16 Nisan’a kadar elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.