Ataması yapılmayan bir grup öğretmen, CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın’ı ziyaret ederek, Şubat ayına kadar 40 bin öğretmen ataması yapılması için muhalefet partisi olarak adım atmalarını istedi.

Ataması yapılmayan bir grup öğretmen, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İl Başkanı Muzaffer Sayın ile görüştü. Sayın’dan Şubat 2015’e kadar 40 bin öğretmen atamasının yapılması konusunda muhalefet partisi olarak adım atmalarını isteyen öğretmenler, kendilerine hak ettikleri değerin verilmesini istedi. Sayın ise, "CHP özellikle gençliğimizin işsizlik sorunu ve öğretmenlerimize karşı duyarlı politikalar izleyip gençlerimizin geleceğini güvence altına alacaktır. Öğretmenler ve tüm memurlar CHP iktidarında mutsuz değil, kendini mutlu ve güvende hissedeceklerdir. Öğretmenlerimizin hak arayışı konusundaki eylemlerine destek vereceğiz" dedi.

Hükümetin vurdumduymazlığı kendisine karşı çıkan örgütlü toplumun olmadığından kaynaklandığını savunan Sayın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef baskı ve sindirme politikalarıyla duyarsız bir toplum yaratılmıştır. Buna karşı sizin gösterdiğiniz tepkiyi takdirle karşılıyoruz. Örgütlü olmalıyız, örgütlü bir toplum yaratmalıyız ki gelen hükümetler başına buyruk politikaları halka rağmen uygulayamasınlar. Her zaman yanınızda olacağız. CHP’nin Antalya kampından çıkan sonuçlardan biri de ataması yapılmayan öğretmenlerin atama sözüdür."