Bahçeşehir Koleji Bilişim Teknolojileri sorumluları tarafından başlatılan ‘Kodlama Saat’ uygulaması öğrenciler ve veliler tarafından olumlu karşılandı. Bilgisayar etkileşiminde daha iyi kavrayabilmek amacıyla düzenlenen etkinlik, öğrencilere okul dışında da yardımcı olacak.

Bahçeşehir Koleji Bilişim Teknolojileri sorumluları, öğrencilere bilimsel düşünme tekniğini geliştirmek amacıyla ‘Kodlama Saat’ uygulaması başlattı. Okul yönetimi tarafından başlatılan uygulama veliler tarafından olumlu karşılandı. Gelişim açısında başlattıkları ‘Kodlama Saat’ uygulaması ile bilişimin faydalı olarak kullanılması öğrenimine başlandı. Yarışma halinde başlatılan uygulamaya öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinliğe çocukları ile katılan veliler arasında yapılan yarışmalarda birinci olanlar okul yönetimi tarafından ödüllendirildi.

Bahçeşehir Koleji’nde yapılan yarışmalara katılan veliler, yapılan uygulamanın çocukların gelişim açısından önemli olduğunu belirtti.

Bahçeşehir Koleji Bilişim Teknolojisi sorumlu öğretmeni Aslıhan Baran, çocuklar ile bu yıl planladıkları kodlama saat uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Baran, "Kodlamanın temelinde whatsapp ve facebook gibi uygulamaların temelinde oluşturulan uygulama dilini anlattık. Öğrenciler bu çalışmayla beceri ve bilgisayar mantığını kavrayacak. Büyük problem ve küçük parçalara bölebilecek. Farklı bakış açıları yakalayıp bununla yeni sistemler yapabilecekler" dedi.