Çınar ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi’nde incelemelerde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Turizm sektöründe istediğimiz payı almak için doğru, stratejik ve etkili hamlelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turizmde marka şehir olacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, şehrin tanıtımına katkı sunmak amacıyla tarihi ve kültürel mekanlardaki çalışmaları yerinde inceliyor. Başkan Atilla, Çınar ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Kaledeki sit alanını gezen Başkan Atilla, yürütülen çalışmalara ilişkin kazı heyetinden bilgi aldı. Diyarbakır’ın farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Atilla, "Diyarbakır’ımız ülkemizin önemli kültür hazinesi şehirlerinden biridir. Medeniyetler mirası şehrimizde birbirinden farklı dönemlerden kalma yaklaşık bin 300 tescilli yapı bulunmaktadır. Bu da şehrimizin turizmdeki önemli potansiyelini göstermektedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyelimizin en iyi şekilde korunması ve tanıtılması adına yeni projeler ve stratejiler üzerinde çalışıyoruz. Yakın dönemde bu gün incelemelerde bulunduğumuz önemli bir sit alanı olan Zerzevan Kalesi de dahil bir çok eserimizin turizme kazandırılması ve tanıtılmasıyla turizm alanındaki çıtamız yükselecek. Turizm sektörünün ilimizde önemli sektörlerden birisi olması için birçok önemli platformlarda ilimizin tanıtımını sağlayacağız. Somut ve somut olmayan kültürel mirasımızı korumak ve tanıtmak bizim için çok önemli görevlerden biridir. Biz bu mirasın emanetçisiyiz. Bu emaneti en iyi şekilde koruyarak tanıtacağız. Turizm sektöründe istediğimiz payı almak için doğru, stratejik ve etkili hamlelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turizmde marka şehir olacağız” dedi.

Başkan Atilla, ardından Diyarbakır Hipodromunu ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. Atla terapi merkezinde tedavi gören çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Atilla, ailelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Daha sonra Çermik ilçesini ziyaret eden Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu