Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Çermik Kale Barajı yapımı için son aşamaya gelindiğini belirterek, ihaleyi alan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Çermik için hayati önem arz eden projelerden biri olan Çermik Kale Barajı yapımında son aşamaya gelindiğini ve ihaleyi alan yüklenici firmaya DSİ 10 Bölge Müdürlüğü tarafından yer teslimi yapıldığını kaydederek, Mart veya Nisan ayı içerisinde yapılacak temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağını duyurdu. Beyaz, Diyarbakır’ın Çermik ve Çüngüş ilçeleri sınırları içerisinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak, “Çermik Kale Barajı ve Sulaması ile Malzeme Ocakları, Hazır Beton Santralı” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED başvuru dosyasının Bakanlık tarafından daha önceden onaylandığını ve ihalesinin yapıldığını diye getirerek, Çermik Kale Barajı yapımında sona gelindiğini ve bu büyük projenin Çermik’te hayata geçirilmesiyle ilçeye hayat vereceğini söyledi.

AK Parti Çermik İlçe Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ise, Çermik için hayati önem arz eden projelerin başında gelen Çermik Kale Barajı ile ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını, ihalesinin gerçekleştiğini ve 2015 Mart veya Nisan ayında temelinin atılacağını belirterek, Beyaz ile birlikte AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin yoğun çabaları sonucunda Çermik Kale Barajı’nın temelinin atılacağını ve Çermik’in hayalinin gerçekleşeceğini söyledi.

Karamehmetoğlu, ilçeye kazandırılan ve yapımı kesinleşen Çermik Kale Barajı’nın Çermik’e hayırlı olmasını dileyerek, büyük projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve M. Süleyman Hamzaoğulları’na ilçe adına teşekkür ettiklerini kaydetti.