Dicle Elektrik yöneticilerinin katıldığı strateji ve değerlendirme toplantısından, kaçakla mücadeleye kararlılıkla devam kararı çıktı. Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), önümüzdeki dönemde sosyal projelere ağırlık verirken, yatırımlarını sürdürecek.

Şirketin bölgedeki uzun vadeli stratejilerini belirlemek üzere Şanlıurfa’da bir araya gelen Dicle Elektrik yöneticileri, iki gün süren toplantıda yapılacak uzun soluklu çalışmalarla ilgili yol haritasını belirledi. Dicle Elektrik ile ilgili oluşturulmak istenen olumsuz algının aksine daha uzun yıllar bölgede kalma kararlılığının öne çıktığı bu toplantıda, kaçak elektrik kullanımı ile mücadele konusu da enine boyuna tartışıldı ve sonuna dek mücadele edilmesi kararına varıldı. Toplantıda, elektrik parasını ödeyemeyecek durumda olan yoksul yöre halkına destek olunabilmesi için hayata geçirilebilecek sosyal projelerin tüm detayları ile incelenmesi konusu da benimsendi.

DEDAŞ İSTİHDAMIN ADRESİ OLDU

Şanlıurfa’da düzenlenen ve şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda Dicle Elektrik’in oluşturduğu istihdam imkanı ile bölgedeki işsizlik sorununun giderilmesine önemli bir katkı sunduğuna dikkat çekilirken, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim çalışmalarının aralıksız biçimde sürdürmesi yönünde de karar alındı.

SOSYAL PROJELERE AĞIRLIK VERECEK

Özelleşme sonrası 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtımı yapan Dicle Elektrik yönetimi, sayıları 1.5 milyona ulaşan müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek için kayıp ve kaçak elektrik kullanımı ile mücadeleye daha etkili biçimde devam etme kararı aldı. Dicle Elektrik, bunu gerçekleştirirken de yatırımlara ve sosyal projelere ağırlık verecek.

DEDAŞ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Oluşturduğu istihdam ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki işsizliğe adeta ciddi katkı sunan Dicle Elektrik, özelleşme sonrasında müşterilerine kaliteli ve kesintisiz enerjiyi verebilmek için bir yandan da yatırımlarını sürdürüyor. Bölgede yaz aylarında tarımsal sulamada, kış aylarında ise ısınmada yaygın olan kaçak kullanım ile mücadele sırasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Dicle Elektrik, yatırımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. 2013 yılında bölge genelinde 93 milyon TL yatırım yapan Dicle Elektrik, 2014 yılı sonuna kadar gerçekleşmiş yatırım miktarını 230 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefliyor. Şirket, 2015 yılı sonuna kadar 630 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor.