Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nün geleneksel ödül töreni, öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Kadıoğlu, öğretim elemanları ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri katıldı. Politika Kulübü tarafından düzenlenen tören öncesi “Kariyer Planlama” konulu seminer ile öğrencilere bilgi veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Mazhar Yıldız, öğrencilerin kariyer hedeflerini şimdiden belirlemeleri ve ne istediklerine karar vermeleri gerektiğini belirtti. Öğrencilere üç yol ayrımı sunan Yıldız, KPSS ile A grubu kadrolara başvurarak bakanlıklarda uzman, uzman yardımcısı ve müfettiş olabileceklerini ya da B grubu kadrolarına başvurarak memur olabileceklerini söyledi. İkinci yol ayrımında Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile üniversitelerde akademik kariyer imkanları konusunda öğrencilere bilgi veren Yıldız, yurtdışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrencilere YLYS hakkında bilgi verdi.

Son olarak özel sektörde kariyer yapmayı düşünen öğrencilere özel sektörün olumlu ve olumsuz şartları hakkında detaylı bilgiler veren Yıldız, özel sektörün diğer kurumlara göre esnek çalışma saatleri olduğunu ve şartları gereği daha zorlu bir yol olduğunu açıkladı.

Seminerin ardından ödül törenine geçildi. Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinden dönem ortalamaları 75 ve üstü olan öğrencilere ‘onur belgesi’, 85 ve üstü ortalamaya sahip olan öğrencilere ise ‘yüksek onur belgesi’ verildi.