Diyarbakır Su Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İş Sağlığı Birimi Diyarbakır’ın ilçelerinde bulunan şube personellerine işe giriş muayenelerini ve iş sağlığı ile güvenliği hakkında çalışmalara başladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) birimi Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren 13 ilçedeki personelinin işe giriş muayenelerini ve sağlık taramalarını yaptı. Eş zamanlı bir şekilde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri de veren sağlık işleri birimi çalışanların iş kazalarına karşı farkındalık yaratmayı amaçlandı. Sağlık birimi aynı zamanda DİSKİ ana hizmet binasındaki personelin de sağlık taramalarına başladı. İSG birimi ilk çalışmasını Çermik ve Çüngüş şube çalışanlarına yönelik gerçekleştirdi. DİSKİ Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları Mustafa Kaya ve Necati Güvenç bir seminer verdi.

Öte yandan İSG uzmanı Necati Güvenç, Hani ilçesinde verilen eğitim seminerini Zazaca lehçesinde verdi. Bu yönüyle İş sağlığı ve Güvenliği eğitimi ilk defa Zazaca verilmiş oldu.