Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta ligin ilk yarısı 14 Aralık’ta sona erdi ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, yoğun maç programı nedeniyle çalışmalarına devam ediyor.

17 Aralık’ta deplasmanda Eskişehirspor ile 23 Aralık’ta Diyarbakır’da Galatasaray ile kupa maçlarına çıkan Yeşil-Kırmızılı takımın 31 Aralık’ta Galatasaray’la İstanbul’da oynaması gereken maç 22 Ocak’a ertelendi. Ancak bu maçın ertelenmesi Diyarbakır ekibinin tatile girmesine yetmedi. TFF, 9. haftada oynanması gerekirken Kobani olayları nedeniyle ertelenen MKE Ankaragücü maçının 4 Ocak Pazar günü oynanmasını kararlaştırdı. Bu yüzden Yeşil-Kırmızılılar, dinlenme imkanı bulamadan çalışmalara devam ediyor.

Ankaragücü maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Büyükşehir Belediyespor’un , bu maçtan sonra da kampa gidip gitmeyeceği belli değil. Genel menajer Mehmet Aslan, ligin ikinci yarısının 18 Ocak’ta başlayacağına işaret ederek, bu nedenle kamp programı yapamadıklarını söyledi. Aslan, "Tek hedefimiz Ankaragücü’nü yenip 21 puana ulaşmak. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu maçın ardında futbolculara bir kaç gün izin vereceğiz. Kamp için belirlediğimiz bir program yok. Çünkü Ankaragücü maçından iki hafta sonra ikinci yarı başlayacak ve ilk maçımız Diyarbakır’da Hatayspor’la olacak. Belki bir hafta kampa gideriz ancak o da belli değil. MKE Ankaragücü maçından sonra teknik heyetle beraber duruma bakacağız" dedi.