Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından desteklenen Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik konulu etkinlik “DİYİF 2017” Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen fuarda 40’ın üzeri firma, stant kurarak öğrenciler ve iş arayanlarla buluştu. Fuarın açılış toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, STK temsilcileri, firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, kentin en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, bu sorunla mücadele etmek için, kamu, özel sektör, üniversite ile birlikte güçlü bir işbirliği geliştirerek önemli mesafeler alınabileceğini kaydetti. Bu tür organizasyonların da bu işbirliğine önemli birer örnek teşkil ettiğini belirten Sayar, Diyarbakır’ın geniş ve bereketli tarım arazileri, tarıma dayalı sanayi potansiyeli, turizm değerleri ve Ortadoğu pazarına yakınlığı ile sosyoekonomik gelişim için önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi.

Özellikle imalat sanayide yapılacak yatırımlarda önemli destekler sunan Cazibe Merkezleri programında yer alan Diyarbakır’ın en çok yatırım alan illerin başında geldiğini belirten Sayar, projelerin uygulamaya başlaması ile istihdama, üretime ve ihracata yeni bir ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

Program, ödül töreni ve stant ziyaretleriyle devam etti.