Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Diyarbakır Gençlik Spor il Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucu belirlenen 106 amatör spor kulübüne yapılan yardım törenine katıldı. Vali Aksoy, Diyarbakırlı kick boks milli takım sporcusu ve dünya 2. Ceren Bingöm tarafından çiçekle karşılandı.

ASKF ve Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün organizeli çalışması sonucu belirlenen amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı. Seyrantepe Spor Salonu’nda düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu, spordan sorumlu Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batman, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Spor Taban Birlikleri temsilcileri, sporcular, antrenörler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra halk oyunları, tekvando, kick boks sporcularının gösterileri sergilendi. Sporcuların yeteneklerini sergilemesinin ardından konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’ın Türkiye’nin en genç nüfusa sahip olduğunu ve genç nüfusun sporla ilgilenmesi bakımında amatör spor faaliyetlerin büyük bir önem taşıdığını söyledi. Aksoy, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzak kalması ve sağlıklı bir birey olarak yaşamlarına devam etmeleri açısından spor yapmaları daha iyi bir hale getirecektir. Bu bakımdan amatör spor kulüplerimiz desteklenmelidir. Çalışmalarında ihtiyaç halinde duyulması gereken malzemelerin onlara sunulması bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Özellikle amatör spor kulüpleri içerisinde faaliyette bulunan genç sporcularımız burada enerjilerini boşaltmakta. Birlikte hareket etme ve takım halinde bulunması ile topluma daha iyi hazırlanması açısından bir çok yetenek becerilerini geliştirme fırsatı elde edecektir. Amatör spor kulüplerini önemsiyoruz. Onları her anlamda destekleyeceğiz. Spor malzemelerini ilimize gelmesini sağlayan Gençlik Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç’a teşekkür ederim. Gençlik spor tabanına ve amatör spor kulüpleri temsilcilerine teşekkür ederim" dedi.

"DİYARBAKIR’DA MEVCUT SPOR TESİSLERİNE YENİLERİ EKLENMEKTE"

Diyarbakır’da mevcut spor tesislerinin yanı sıra daha yeni tesislerin ekleneceğini ifade eden Aksoy, “Türkiye’nin önemli stadyumlarından olan 30 bin kişilik UEFA kriterlerine uygun stadyumun ihalesi Diyarbakır’da yapıldı. İnşaatına başlanıldı. Temenniniz en kısa sürede tamamlamak ve sporun hizmetini sunmaktır. Sadece stadyumun inşaatı değil Mardin yolu üzerinde bulunan ve olimpik standartlarda yüzme havuzu ve spor tesisi aynı anda inşaatı devam eden spor yatırımımızdır. Gençlik merkezleri Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde başlatılan ve devam eden spor yatırımlarıdır. Gençlerimizin ve spor kulüplerinin ihtiyaç duyduğu tesislerin yapılmasıyla, Diyarbakır sporda daha ileri bir boyutta başarı elde edecektir. Spor içerisinde yer alan çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Aksoy, tören sonunda kick boks dünya 2.’si olan Diyarbakırlı Ceren Bingöm’e plaket takdim ederek malzemeleri dağıttı.