Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü çocuklara daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunma ve spor alışkanlığı kazandırma amacıyla spor etkinlikleri düzenliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’na bağlı DİKASUM Ben u Sen, Hasırlı şubelerinin çocuk oyun odaları, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan iki oyun odası hazırladı. Ortak Yaşam Alanın’da bulunan Zarokan Kreşi’nde eğitim gören 4-6 yaş arası toplam 147 çocuğa yönelik spor eğitimi ve çeşitli sportif faaliyetler sürdürülecek. Açma ve germe hareketlerinin ardından topla ve çeşitli spor aletleriyle koordinasyon çalışması yapan çocuklar, son olarak çeşitli oyun aktiviteleriyle spor eğitimlerini tamamladı. Çocuklara yönelik spor etkinliği ve eğitimi alanlarında uzman 4 eğitmen tarafından veriliyor. 2014 Kasım ayının başında başlayan spor eğitim etkinliği 2015 Şubat ayının sonuna kadar sürecek. Okulların ara tatilinden sonra gelen talepler doğrultusunda spor eğitim ve etkinlikleri devam edecek.

Çocukların spor alışkanlığını etkinliği ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü çalışanı Ayten Tekeş, okul öncesi çocuklara sporu sevdirme ve daha sağlıklı bir yaşam amacıyla bu tür etkinliklere başladıklarını söyledi. Tekeş, "4-6 yaş arası çocuğun kas ve kemik gelişimi açısından da önemli bir devredir. Bu sebeple güç ve enerji gerektirmeyen hareketlerle çocuklara spor yaptırmaya çalıştık. Çocukların yetenekleri ve gelişim düzeyleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden yapılan her türlü egzersiz, her çocuğa uygun olmayabilir. Yapılan egzersizler aynı zamanda çocuğun beceri düzeyi ve yaşına göre değişiklik gösterir. Bu doğrultuda çocuklara spor yaptırırken yaş grubuna göre uygun olan zevkli aktiviteleri tercih ettik" dedi.

"HAVA ŞARTLARINA GÖRE ÇOCUKLARA ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTE"

Hava şartlarına göre bahçede veya oyun odalarında spor etkinlikleri düzenlediklerini aktaran Tekeş, "Genel olarak çocukların spordan zevk almaları için dans, elim sende, yakalamaca, ip atlama ve yakar topu benzeri oyunlar tercih edilmekte. Bu oyunlarla spor yapan çocuklar 6 yaşından sonra takım oyunlarına katılabilme düzeyine gelmektedirler. Spor eğitimi ile ilgili anne ve babalar da önemlidir. Tüm aileler çocuklarını birer başarılı sporcu olarak görmek ister. Bundan dolayı da çocuğuna baskı yapar. Yapılan baskı çocukta fiziksel ve ruhsal sıkıntılar yaratabilir. Öncelikle çocuk spordan hoşlanmalıdır. Çocuk zorlanırsa spordan nefret edebilir. Bu sebeple ailelere önerimiz her şeyden önce bu konuda çocuklara baskı yapmamalarıdır. Sonuçta çocuğun spor yaparken eğleniyor olması bizler açısından önemlidir" diye konuştu.