Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (EPİ-DEM) kadın çalışanlarıyla birlikte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Yenişehir Merwani Parkı’nda sadece kadınların işlettiği gözleme evinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Yenişehir Eşbaşkanları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baytaş, EPİ-DEM kadın çalışanları ve Belediye Kadın Meclis üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren EPİ-DEM sosyoloğu Azize Kaya, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında biz kadına yönelik şiddetin içerisinde ekonomininde en büyük şiddet olduğunun farkına vararak,burada lokalde de olsa birkaç kadına ekonomik yönde bir dokunuş oldu" dedi.

Ekonomik şiddetin kadın üzerindeki etkisini minimum düzeye indirgemeye çalıştıklarını belirten Kaya, belediyenin kadına atfen üç yıl önce yapmış olduğu Merwani Parkı’nda açılan gözleme yerinde dönemsel olarak 4 kadının buradan geçindiğini belirtti.

Konuşmanın ardından Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Ülkü Baytaş gözleme evinde ilk gözlemeyi açarak konuklara ikram etti.