Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün katkısıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 7-12 yaş arası satranç turnuvası, yapılan müsabakaların ardından sona erdi.

Diyarbakır’da ilk defa düzenlenen 7-12 yaş grupları Diyarbakır il birinciliği satranç turnuvasında her kategoride ilk üç belirlendi. Ayrıca yarışma sonunda her kategoride ilk 3’e giren kız çocuk sporcuda belirlendi. Satranç turnuvasında yapılan tüm müsabakalar Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı 4 lisanslı hakem tarafından yönetildi. 7-8, 9-10,11-12 yaş grubu olarak 3 ayrı kategoride düzenlenen satranç turnuvasındaki tüm karşılaşmalar 5 tur şeklinde yapıldı. Turnuvaya katılan tüm çocuklar 5 karşılaşmada karşı karşıya geldi. Her müsabakanın sonunda galip gelen sporcu hanesine 1 puan yazdırdı. 5 tur sonunda en fazla puanı toplayan sporcu dereceye girdi.

Turnuva sonunda dereceye giren çocuk sporculara başarı belgesi verildi.

Öte yandan yapılan satranç turnuvasında dereceye giren çocuk sporcular, il dışında yapılacak olan satranç turnuvalarında Diyarbakır’ı temsil etme hakkı kazandı.