Diyarbakır’da yaz Kuran kurslarının yarın sona erecek olması nedeniyle düzenlenen etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Okulların tatile girmesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da başlatılan yaz Kuran kursları yarın sona eriyor. Kursların sona ermesi nedeniyle il müftülüğünce tarihi Sur ilçesinde bulunan Hazreti Ömer Camii’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İl Müftüsü Burhan İşliyen, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Genç MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Gülen ile dernek yöneticileri ve çocuklar katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Müftüsü Burhan İşliyen, kurs boyunca camiye teşvik açısından çocukları destekleyen İşadamları ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, “Bugün de Genç MÜSİAD’ın yapmış olduğu etkinliklerden bir tanesindeyiz. 2 ay boyunca çocuklarımıza mütevazı hediyeler vererek, camiye bağlılıklarını, devamlarını sağlamaya gayret gösterdiler. Çocukların camilere teşvik edilmesi hakikaten çok önemli oluyor. Zaten yıl boyunca derslerden yorulmuş olan çocuklarımızın Diyarbakır gibi sıcağın daha fazla hissedildiği bölgelerde camiye devamlarının sağlanması için aralıklarla teşvik edilmeleri gerekiyor. Bu anlamda Genç MÜSİAD’a çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklara el attıkça, bu çocukları camiye, güzelliğe, merhamete teşvik ettikçe şehirlerimiz daha yaşanabilir şehirler ve bölgeler haline gelecek” dedi.

“Amacımız çocukların Kuran’ı tanımaları”

MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı da, okulların tatil olduğu günden bugüne Genç MÜSİAD’ın çeşitli etkinlikler yaptığını ifade ederek, “İlk önce 16 öğrencimizle başladık. Şimdi 40’ın üzerinde öğrencimiz Kuran eğitimini aldı. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim ettik. Bayram vesilesiyle öğrencilerimize bugün bayramlık elbise ve ayakkabı hediye ettik ki öğrencilerimizi camiye daha bir teşvik edelim. Çocuklarımızı camide buluşturalım. Etkinliğimizin amacı çocukların dinlerini ve Kuran’ı tanımalarıdır” diye konuştu.