Dicle Üniversitesi’nce (DÜ), ’Verimlilik Haftası’ nedeniyle düzenlenen konferansta konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Çoban, eğitimin insanın şimdiki ve gelecekteki yaşamına müdahale olduğunu belirterek, insan düşünce ve davranışlarında, amaçlı olarak istenilen yönde bir değişiklik gerçekleştirme süreci olduğunu ifade etti.

DÜ tarafından, ’Verimlilik Haftası’ nedeniyle ’Eğitim ve Verimlilik’ adlı konferans düzenlendi. Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferansta konuşan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ahmet Çoban, verimlilik kavramının ekonomik kalkınma ve büyüme sürecinde çok önemli bir değişken ve bu çabaların değerlendirilmesinde temel bir gösterge olduğunu belirterek, verimliliğin az girdi ile çok ve kaliteli çıktı elde etmek olduğunu kaydetti.

Eğitimin insanın bugünkü ve gelecekteki yaşamına bir müdahale olduğuna dikkat çeken Çoban, “İnsan düşünce ve davranışlarında, amaçlı olarak istenilen yönde bir değişiklik gerçekleştirme sürecidir. İnsanın ve toplumun yararı ve yarını düşünülerek uyumun ve üretkenliğin artırılmasına yönelik düşünce ve davranış değişikliğini yaratma çabasıdır” dedi.