Dicle Üniversitesi’nde dün karşıt gruplar arasında yaşanan olayların ardından bugün öğrenci grupları basın açıklaması düzenledi.

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın tanıtımı için ilahiyat Fakültesi önünde kurdukları standın karşıt görüşlü öğrenciler tarafından engellemesiyle dün yaşanan olayın ardından öğrenci grupları basın açıklaması düzenlendi.

DÜ’de ilk açıklama Bilge Gençlik Kulübü üyeleri tarafından yapıldı. DÜ Fen Fakültesi önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Mustafa Doğan, standa yapılan saldırıya tepki gösterdi. Saldırının İslam dininin değerine yönelik yapıldığını söyleyen Doğan, "DÜO-DER’li öğrencilerin kulübümüzün açmış olduğu Kutlu Doğum Siyer Sınavı standına gerçekleştirdiği bu alçakça saldırı, onların İslam’a ve kutsallarına ne kadar tahammülsüz olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda bu saldırı sadece Bilge Gençlik Kulübüne değil, İslam’a ve Müslümanlara yapılmıştır. Her fırsatta özgürlüklerden ve insan haklarından dem vuranların kendilerinin dışında hiçbir kimseye hayat hakkı tanımama girişimleri, onların özgürlük ve insan haklarından neler anladığın bir kez daha göstermiştir. Her saldırı sonrası yaptıkları saldırılarının mahiyetini gizlemek ve kamuoyunu yanıltmak için onlarca yalan imza atan bu basiretsiz güruh, bizlerin DÜ öğrencileri olmadığını ileri sürmektedir. Biz bu basiretsizlere, ‘Peki bizler Hindistan’dan mı geldik’ diye soruyoruz. Biz Kürdistan’ın izzetli Müslümanları olarak, asla ve asla sizlere boyun eğmeyeceğiz. Bugüne kadar izzetli duruşumuzdan taviz vermeyip, zilleti asla kabul etmediğimiz gibi, bugünden sonra da izzetli davranmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler, ceddimiz Şeyh Said gibi zulme boyun eğmeyerek, gerekirse bu uğurda şehit olana dek, mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Diğer açıklama ise, Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER) öğrencileri tarafından yapıldı. Eğitim Fakültesi önünde bir araya çok sayıda öğrenci, dün yaşanan olayları kınadı. DÜÖ-DER adına açıklamayı okuyan Agit Akkuş, son zamanlarda Kobani için yapılan 6-10 Ekim olaylarına karışanların hedef haline getirildiğini ifade ederek, bunun önemli bir ayağı üniversite üzerinden yürütüldüğünü dile getirdi. Akkuş, "Din tüccarları bunu iyi bilsinler ki, biz gençlere karşı yapılan bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Polisin geniş güvenliği altında yapılan her iki açıklamada olaysız bir şekilde sona erdi.