Dicle Üniversitesi Basın Yayın ve Hakla İlişkiler müdürleri Füsun Özçelebi ile Murat Yolcu, 28 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeni ile Kızılay Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti.

Kızılay Diyarbakır Şubesi Müdürü Hikmet Hamzaoğulları tarafından makamında ağırlanan Özçelebi ve Yolcu, Hamzaoğulları’nın Kızılay Haftası’nı kutlayarak çiçek takdiminde bulundu. Peygamberler şehri Diyarbakır’ın mukaddes bir şehir olduğunu ama maalesef bu mukaddesliğe yeterince önem verilmediğini söyleyen Hamzaoğulları, eski Diyarbakır’a olan özleminden bahsetti. Kızılay’ın Diyarbakır’da yaptığı faaliyet ve çalışmaları anlatan Hamzaoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kızılay Diyarbakır Şubesi Van depreminde yaptığı yardımlarla Diyarbakır’ın yüzünü ağarttı. Buradan gönderdiğimiz tırlar ve yardımlar takdire şayandı. Aynı zamanda şuan Şengal’den gelen bin kişiye kahvaltı ve ekmek dağıtıyoruz. Ramazan ayında da üç çeşit yemek çeşidi ile 600 kişiye iftar yemeği verdik. Zekât ve gıda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Pirinç, bulgur, kavurma, makarna ve deterjan dağıtımlarını adaletli bir şekilde taksim ettik. Sosyal Hizmetler Bölümü ile de sürekli istişare içindeyiz”

Hamzaoğulları, müfettişlerin geldiği zaman çalışmaları incelediklerinde kendilerini takdir ettiklerini ve dağıtımları hem adaletli hem de muntazam bir şekilde yaptıklarını belirterek, Suriyelilere de yardımlarının olduğunu dile getirdi.

Sohbet havasında geçen ziyarette Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri Füsun Özçelebi ve Murat Yolcu, Kızılay Diyarbakır Şubesi’ne yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.