Diyarbakır’ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, hastanenin eksik olan birimlerinin tamamlanması konusunda kısa zamanda ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Yaklaşık iki ay önce göreve gelen Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, devlet hastanesinde yıllardır yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda giderileceğinin müjdesini verdi. Op. Dr. Anlı, Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği nezdinde yapılan görüşmelerden olumlu netice elde edildiğini belirterek, 150 yatak kapasiteli hastanede atıl durumda bulunan 40 yatağın aktif hale getirileceğini, çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitelerinin kapasitelerinin arttırılacağını ve yeni yılda emar cihazının getirileceğini müjdeledi.

Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileriyle hastanenin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesine ilişkin yaptığı görüşmelerden olumlu netice ettiklerini söyledi. Op. Dr. Anlı, "Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği nezdinde, hastanemizle ilgili yapacağımız çalışmalara ilişkin Tıbbi Hizmetler Başkanımız, İdari ve Mali Hizmetler Başkanımız ve koordinatör arkadaşlarımızla hastanemizin eksikliklerini gidermek ve ilçemize en iyi şekilde hizmet verebilecek düzeye getirmek için yaptığımız görüşmelerden olumlu netice aldık. Genel sekreterliğimiz hastanemiz için gerekli olan tüm imkanları sunmak noktasında gerekli tüm desteği sundu” dedi.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELER İPTAL

Atıl halde bulunan 40 yatağın aktif hale getirileceğini belirten Op. Dr. Anlı, "150 yatak kapasiteli hastanemizin 110 yatak kapasitesi halihazırda aktif halde iken, 40 yatak şuanda atıl durumda. Personel eksikliğinden kaynaklanan bu eksikliği gidermek için genel sekreterliğimizden destek sözü aldık. Öncelikle geçici görevde olan tüm personelimizi hastanemize geri çekerek işe başlayacağız. Değişik birimlerde olan arkadaşlarımızı toparlıyoruz şuanda. Bu anlamda tüm alt yapımız hazır durumda. Yapılacak atamalarda da gelecek yeni personellerle birlikte personel sıkıntımızı gidererek bu 40 yatağımızı aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun dışında 6 yataklık pediatrik birinci seviye yoğun bakımımız, 6 yataklı ikici seviye erişkin yoğun bakımımız mevcut. Bunları 12 yatak kapasiteye çıkarmayı planlıyoruz. Bilindiği gibi yoğun bakım üniteleri, teçhizatları kullanan personel yönünden deneyimli kişiler tarafından sevk ve idare edilmesi gerekiyor. Bu anlamda önceliğimiz personel sıkıntısını aşarak istenilen düzeye gelebilmenin gayreti içerisindeyiz. Tüm bu çalışmalarımızı yeni yıla kadar tamamlayarak, ilçemize azami düzeyde sağlık hizmeti vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

EMAR CİHAZINDA SONA DOĞRU

Devlet hastanesinin yıllardır beklediği emar cihazı konusunda sona doğru gelindi. Cihazın kurulumuyla ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Anlı, "Emar cihazımızın kurulumuyla ilgili fiziki çalışmalarda sona doğru gelindi. Günde 30 ile 40 arasında hasta ilçemizden emar için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor. Bu sayıya diğer çevre ilçeleri de kattığımızda ayda bin 500’e yakın bir hastanın emar ihtiyacından bahsediyoruz. İlçemizin yıllarca beklediği bu cihazın biran önce hizmete açılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En geç yılbaşına kadar hastanemize kurulacak emar cihazı sayesinde bölge hastanesi konumunda bulunan hastanemizi halkımıza en güzel şekilde hizmet verecek düzeye getireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.