Diyarbakır’da Denetimli Serbestlik kapsamında yer alan 14 yükümlü aldıkları girişimcilik kursunu başarıyla tamamlamalarının ardından sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

Diyarbakır Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile Karacadağ Kırsal Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa düzenledikleri ‘Eğitim ile daha iyiye projesi’ kapsamında kurs gören 14 yükümlüye sertifikaları verildi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve koruma kurulu üyeleri katıldı. Sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, projede emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, sertifikayı hak kazanan yükümlüleri de kutladı.

Solmaz’dan son söz alan Diyarbakır Denetimli Serbestlik İl Müdürü Fatih Konuş, projenin uygulanmasıyla ilgili bilgi verdi. Konuş, projeyi Kırsal Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde yaptıklarını ifade ederek, kursa 14 yükümlünün sertifika almayı hak kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından yükümlülere sertifikaları dağıtılmasıyla tören son buldu.