Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yapımına başlanılan 24 derslikli Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı tamamlandı.

Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, okulun Şubat ayında hizmete açılacağını söyledi. İlçe merkezinde geçen yıl programa alınarak yapımına başlanılan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı tamamlandı. Okulun geçici kabulü yapılarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. İnşaat maliyetinin yaklaşık 3 milyon lira olduğu belirtildi. Şubat ayının ilk haftasında hizmete açılacak olan okul ile ilgili açıklamada bulunan Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, "Yapımı tamamlanan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi Şubat ayının ilk haftasında eğitim-öğretime sorunsuz olarak merhaba diyecek" dedi.

AB standartlarına uygun, depreme dayanıklı, son sistem ve modern bir şekilde yapılan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bodrum, zemin ve toplam 5 kattan oluştuğunu belirten Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, okulun her katında 8 derslik bulunduğunu söyledi. Sarı yapılan yeni okulda sığınak, kapalı spor salonu, 2 adet fizik kimya, biyoloji laboratuvarı, bilgisayar teknik ve tasarım, okul aile birliği konferans ve toplantı salonu, yardımcıları odası, kantin, resim atölyesi, bilgisayar ve revir odaları, kütüphane ve her katta bay bayan öğretmen ile öğrencilere ait lavaboların olduğunu kaydetti.