Merkezi Adana’da bulunan Vatanda Eğitim Derneği, Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz Mahallesi’nde bulunan okullara kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

Hani İlçesinde Kaymakamlık tarafından ilçedeki tüm okul kütüphaneleri için ülke genelinde başlatılan “Eğitime destek kampanyası” devam ediyor. Başlatılan kitap kampanyası kapsamında Merkezi Adana ilinde bulunan Vatanda Eğitim Derneği ilçeye bağlı Gürbüz Mahallesi’ndeki okul kütüphanelerine verilmek üzere 100 adet İngilizce sözlük ve okullarda okuyan öğrencilere verilmek üzere kırtasiye yardımı yapıldı. Hani İlçe Kaymakamlığı tarafından ilçe genelindeki tüm okullara kütüphanelerin oluşturulup ve bu kütüphanelere gerekli kitap yardımının yapılması için başlatılan kampanya faaliyetleri kapsamında Adanalı eğitim gönüllülerinin kitap ve kırtasiye yardımı ilçeye bağlı Gürbüz Mahallesi’nde bulunan ortaokul ve ilkokullarda okuyan öğrencilere teslim edildi. Adana’dan gelen sözlük ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsun Burucu, Cumhuriyet YİBO Müdürü Ganim Ölmez ve okul müdürleri tarafından dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsun Burucu, merkezi Adana ilinde bulunan Vatanda eğitim Derneği aracılığıyla Hani ilçesine eğitim-öğretim köprüsü kuran İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı’ya, dernek başkanı Gazi Sabahattin Aslan olmak üzere eğitime gönül vermiş herkese teşekkür ettiklerini söyledi.