Hollanda’da, Aslan Müzik Okulu’nun öğretmenleri Kürtçe müzik okullarında vereceği 3 günlük eğitim için Diyarbakır’a geldi. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret eden öğretmenler, görüşmeye “Amediye Kef Xweşe” ve “Leyla” parçalarını söyleyerek başladı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın batısında her hafta farklı kültürlerden 7 bin çocuğa müzik eğitim veren Amsterdam Aslan Müzik Okulu’nun öğretmenleri, Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı’nın davetlisi olarak Diyarbakır’a geldi. 82 dilde müzik yapan Amsterdam Aslan Müzik Okulu’nun öğretmenleri hocaları, geliştirmiş oldukları farklı müzik eğitim metoduyla ilgili Aram Tigran Kent Konservatuarı’nda eğitim verdi. Konuk öğretmenler, konservatuar öğretmenlerinden de Kürt Müziği ile ilgili bir seminer aldı. Öğretmenler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret etti. Eşbaşkanlar konuk müzik öğretmenlerini gül ile karşılayarak protokol salonuna aldı. Hollandalı müzik öğretmenleri görüşmede Kürtçe “Amediye Kef Xweşe” ve “Leyla” parçalarını söyleyerek sürpriz yaptı.

"GÜNE RENK VE HEYECAN KATTINIZ"

Anlı, öğretmenlerin iki güzel parça ile güne renk, heyecan ve dinamizm kattıklarını ifade etti. Ziyaret ve dayanışmaları için teşekkür eden Anlı, "Gençlerin gelecekte bu kardeşlik köprülerini müzik, sanat, farklı kültürel paylaşımlar üzerinden sürdürülmesi toplumlar arasındaki barışı sağlayabileceği gibi daha yaşanabilinir, daha insani değerlerin sahip olduğu bir dönemin başlangıcı olacaktır. Farklı diller, dinler, inançlar, kültürler hepsi büyük bir zenginliğin işaretidir. Siyah, beyaz, sarı, kızıl olabiliriz, farklı inanca sahip olabiliriz ama hepimizi bir araya getiren büyük bir insani üretimi ve insani hazinenin parçasıyız" dedi.

Kışanak ise, "Gerçekten bize bir daha gösterdiniz ki yaşamın kaynağı müziktir. Çok zor günler yaşadığımız bugünlerde bize hayatı, renklerini, güzelliklerini hatırlattınız, çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.