Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partililere AK Parti davasını ve AK Parti ile AKP arasındaki farkları anlattı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Dicle İlçe Başkanlığı kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan İçten, partililere AK Parti’nin davasını anlattı. AK Parti ile AKP arasındaki farklılığı da değinen İçten, "AK Parti’li olanlar AK Parti misyonunu ve vizyonunu her yere ulaştırmaya çalışır. Liderlerini takip ederler. Bu partinin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun söylemlerini takip ederler ve onun söylemleri ile söylemde bulunurlar. Bir de AKP’li olmak vardır. Bireysel beklentileri vardır. Bu beklentiler üzerinden siyaset yaparlar. Seçimden seçime gelirler ve buna yönelik çalışmalarda bulunurlar. Kendi menfaatleri olmadığı zaman çekip giderler ve AKP derler" dedi.

"DEVLET 6-7 EKİM OLAYLARINDA BABA ŞEFKATİ GÖSTERDİ"

AK Parti gelmeden önce birilerinin tanımladığı bir Kürt sorununun olduğunu aktaran İçten, şöyle konuştu:

"Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimi ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun deyimi ile AK Parti iktidarı Kürt sorununu bitirdi. Ben her zaman dedim, Kürtler hiçbir zaman sorun olmadı arkadaşlar. Bizler hiçbir zaman Kürtler olarak sorun olmadık. Türkiye’deki sorun demokratikleşme, özgürlük ve insan hakları sorunuydu. Biz bu sorunların tamamını temelde birlikte çözdük. Bunun için Kürt sorunu bitti diyoruz. Bunun için barış süreci demiyoruz, çözüm süreci diyoruz. Benim bir Kürt olarak hiçbir zaman Türklerle kavgam olmadı. Kürtlere burada zulmedenler de Türklükten dolayı bunları yapmadı. Hiçbir zaman Türklerle Kürtlerin kavgası yoktu. Derin güçlerin her zaman kavgası oldu. Bana göre Kürtlerin PKK, KCK ve HDP sorunu vardır. Kürtlerin sorununu çözeceğim diyen PKK Kürtleri katletti. Rahatça köyüne gidebiliyorsan, cezaevlerinde işkence bitmişse, faili meçhuller yoksa devletin derinleri tarafından da Kürt sorunu bitmiştir. Ama şimdi insanlarımız PKK’nın, HDP’nin zulmümden dolayı köylerine gidemiyor. Bugün çözümü istemeyen güçler Kürtlerin içine girmiş PKK’ya ve HDP’ye hizmet ediyorlar. Eğer 6-7 Ekim’de zulmeden devlet olmuş olsaydı bugün farklı şeyler konuşabilirdik. Ama 6-7 Ekim olaylarında devlet herkesi kucaklayan, baba şefkati ile davranan bir devlet olurken, Kürtlerin hakkını koruduğunu iddia edenler sorunun çözüldüğünü görmediler ve 16 yaşındaki gencecik Yasin Börü’yü katlettiler. Bunların samimiyeti bu kadardır."

"BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Son yıllarda birilerinin AK Parti’den rahatsız olmaya başladığını vurgulayan İçten, "Biz de her yerde söylüyoruz, rahatsız etmeye devam edeceğiz. Neden rahatsız oldular biliyor musunuz? Çünkü bizden önceki iktidarlar yüzünü batıya, İngiltere’ye, Fransa’ya, Amerika’ya dönmüştü. Kimileri de Rusya’ya bakıyorlardı. Ama AK Parti geldi ve kendi özümüze bakmaya başladık. Çünkü bizim referanslarımız farklı. Bizim referanslarımız Mekke’nin fethi ile bulutların dile geldiği Mekke meydanındaydı. Bizim referansımız Kürt olan atamız Selahaddin-i Eyyübi’nin Filistin’i fethetmesiyle oluşan bir ruhtu. Bizim referansımız 639 yılında Halid Bin Velid’in ordusuyla Diyarbakır’ı fetheden, barışı, onuru getiren tarihteki kökümüzden geliyor. Biz Fatih Sultan Mehmet Han’dan, Mevlana’dan ve Pir Sultan Abdal’dan alıyoruz. Onun için rahatsız oldular, dellendiler. Bunlar nasıl özüne döner dediler. Biz dünyaya kucak açmaya karar verdik. Onun için korktular. İşte gezi zekalılarını kullanarak ülkeyi savaş alanına çevirdiler" şeklinde konuştu.