Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ile İstanbul Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği üyelerini TBMM’de kabul etti.

Yaklaşık 50 kişilik bir grupla İçten’i ziyaret eden Balıkesir Üniversitesi öğrencileri, çalışmaları ile ilgili olarak bilgi verdi. Öğrencilerin ilgi ve alakası karşısında mutlu olduğunu aktaran İçten, kendisini geliştiren gençlik karşısında çok umutlu olduğunu ifade etti. Cumhuriyet tarihinden bu yana devletin yanlış politikalar uyguladığını anlatan İçten, 2000’li yıllara kadar Kürtçe’nin konuşulamadığını hatırlattı. İçten, bu ülkede sadece Kürtlerin değil, solcusundan sağcısına, Alevi’sinden Sünni’sine bu ülkede farklı düşüncelere ve farklı renklere AK Parti iktidarına kadar müsamaha gösterilmediğini dile getirdi. PKK’nın Kürtlerle özdeşleştirilmesini yanlış olduğunu vurgulayan İçten, Kürtlerin çoğunlukla bulunduğu 17 ilde AK Parti’nin oyunun ortalama yüzde 65 olduğuna dikkat çekti.

“BU ÜLKEYİ BÖLMEYE KİMSE CESARET EDEMEZ”

Lozan’da sınırları cetvellerle çizen ellerin Kürtleri 5 ayrı ülkeye böldüğünü aktaran AK Parti’li İçten, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Ermenistan’da ve Türkiye’de Kürtlerin olduğunu belirterek, Türkiye hariç diğer ülkelerde Kürtlerin hep belli bölgelerde yaşadığını fakat Türkiye’deki Kürtlerin 81 ilde yaşadığına dikkat çekti. İstanbul, Çanakkale ne kadar Türk ise bir o kadar da Kürt olduğunu bildiren İçten, onun için Türkiye’de Türk-Kürt ayrımı yapmanın yanlış olduğunun altını çizdi. Bu ülkeyi kimsenin bölmeye cesaret edemeyeceğini ifade eden İçten, fakat cumhuriyetten bu yana olduğu gibi kargaşa çıkartmak isteyenlerin var olduğunu anlattı. İçten, “İşte siz bunu için varsınız. İşten siz bunu için okuyacaksınız, kariyer sahibi olacaksınız; siyaset yapacaksınız, doktor olacaksınız, mimar olacaksınız. Bu ülkenin bütün değerlerine, herkese sahip çıkacaksınız, ülkeyi siz yöneteceksiniz” dedi. AK Parti iktidarının artık Kürt sorununu bitirdiğini vurgulayan İçten, şöyle konuştu:

"Ben bugün kendi çocuğumu Ankara’da hem de okula gönderiyorum ve Zazaca eğitim aldırabiliyorum. Diyarbakır’dan bahsetmiyorum. Bakın Edirne’de her hangi bir okulda 20 aile imza verdiği takdirde çocukları Kürtçe eğitim alabiliyor. Şimdi bundan daha temel hak ve özgürlük olabilir mi? Bütün bunlar olurken de bu ülke bölünmedi. Biz iktidara geldiğimizde bu ülke bölünmüştü. Güneydoğu ve doğu olağanüstü bir yasayla yönetiliyordu, diğer taraf farklı bir yasayla yönetiliyordu. Biz iktidar olduğumuzda yaptığımız ilk iş 10 yıldan fazla yürütülen olağanüstü hali kaldırmak oldu. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü AK Parti iktidarının teminatı altındadır."

Bu ülkede artık Kürt sorunun olmadığını yineleyen İçten, terör sorunu kısmını da çözüm süreciyle birlikte bitirmek istediklerini, onun için de devletin istihbarat birimlerinin bu terör örgütünün lideriyle görüşmeye başladığını hatırlattı. 2 yıldır şehit haberinin gelmemesinin birilerini rahatsız ettiğini aktaran İçten, dış mihrakların da devreye girmesiyle bu sürecin baltalanmaya çalışıldığını ifade etti. Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyenlerin terörden beslendiğini kaydeden İçten, Türkiye’nin büyümesinin artık durdurulamayacağını anlattı. İçten, öğrencilerden bölgeye gitmelerini ve bölge insanıyla kucaklaşmalarını isteyerek, bu şekilde PKK’nın oyununun bozulacağını bildirdi.

“GÜLEN’İN ÜLKE SEVGİSİ GİBİ BİR DERDİ YOK”

Paralel yapı konusunda da değinen İçten, bu yapıyla ilgili olarak Oslo görüşmeleri ve Mavi Marmara olaylarının kırılması noktası olduğunu söyledi. Bu yapının Müslüman insanlardan topladığı himmetleri, zekatları Yahudi vakıflarına hibe ettiğini ileri süren İçten, “Fethullah Gülen’in ülke sevgisi ya da derdi olsaydı, benim liderim Recep Tayyip Erdoğan 10 yıl cezaevinde kaldı ve Hz. Yusuf’un kuyuya girmesi gibi cesaret gösterdi. Ama beyefendiler ABD’de efendilerinin yanında oturup vatanseverlik taslıyorlar. Bunların samimiyetlerine asla inanmıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de muhalefet eksikliği olduğu yönündeki sorulara katıldığını belirten İçten, bu boşluğun hala devam ettiğini ve Türkiye için ciddi sorun teşkil ettiğini vurguladı. Bazı grupların ve isimlerin bu konuda girişimlerde bulunduğunu fakat onlarında başarısız olduğunu, olacağını kaydeden İçten, AK Parti’nin hala alternatifsiz olduğunu son anket oranları ile anlattı.

İçten, daha sonra kendisini ziyaret eden Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Gençliğin sorunlarını İçten’e ileten grup, AK Partili İçten’e gençliğe verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. İçten de gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her türlü desteği vereceğini ifade etti. Gündemin de değerlendirildiği görüşmede, İçten gençlerin kafasındaki bazı soruları cevaplandırırken, talep ve sorunları tek tek not aldı.