Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce ilçe merkezinde başlatılan kaldırım çalışmaları kapsamında kaldırımlara Diyarbakır’ın tarihi figürleri işleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kaldırımlara doğal taştan yapılan figürleri şehrin tarihini ve öne çıkan gözde yapılarını yansıtarak, ilçeye farklı bir hava katmayı hedeflediklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirmenin yapıldığı Kayapınar Belediyesi, kırsal mahalleler ve ilçe merkezinde yaptığı çalışmalarla kenti modern bir hale getirmeyi sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nce asfalt, kilitli parke taşı ve kaldırım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Kayapınar’da, kaldırımlara Diyarbakır’ın Malabadi Köprüsü, Surlar, 10 Gözlü köprü, Eğil Kalesi ve Kayapınar Belediyesi logosu figürleri işleniyor.

Kaldırım çalışmalarını inceleyen Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, belediye sınırları içerisinde yapımı devam eden 169 bin metrekare kaldırım yapım işinin, ilçenin genel görünümü açısından sıradanlığın dışında bir görüntü sergilemek amacıyla uygulandığına işaret ederek, “Bunun yanı sıra 20 metrelik yollarda kaldırımlara ek olarak 100 metrekarede bir podima doğal taştan yapılan figürler şehrin tarihini ve öne çıkan gözde yapıları yansıtacak. Bu çalışma ilçemize farklı bir hava katacaktır” diye konuştu.

Fen İşleri Müdürlüğü olarak görevi devraldıkları günden bu yana bütün çalışmalarını hep bir adım daha öteye götürmek için çabaladıklarını vurgulayan yetkililer, “Nitekim kaldırım yapı işine de bu düşünceden yola çıkarak başladık. İlçemizin güzelliği ve yaşanabilir bir yer olması, vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için en büyük mutluluktur” ifadelerini kullandı.