Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi ve Bilgi Evleri’nde yeni dönemde, yeni yüzüyle 13 alanda 52 branşta açtığı kurslarla gençleri yarına hazırlıyor. Tüm branşlarda bin 600 kursiyer eğitim görüyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi’ne bağlı hizmet veren Cegerxwin Kültür Merkezi ile Peyas Mahallesi Bilgi Evi, Mezopotamya Mahallesi Bilgi Evi, Fırat Mahallesi Bilgi Evi, Fırat Mahallesi Bilgi Evi 2 ve Barış Mahallesi Bilgi Evi’nde 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunda 13 alanda 52 branşta kurs açıldı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile Kayapınarlı gençlere her alanda kurs vermek amacıyla 13 alanda 52 branş açıldı. Bu branşlarda toplam bin 600 kursiyer eğitim görüyor.

Kayapınar Belediyesi tarafından açılan kursların dil bilimleri, okuma yazma, din bilimleri, bilgisayar teknolojisi, digital fotoğrafçılık, müzik, sahne sanatları, tiyotro, halk oyunları, resim, el sanatları, giyim, üretim teknolojileri, kişisel gelişim ve eğitim, çocuk gelişimi, etüt çalışmaları, kütüphane hizmetlerinden oluştuğu belirtildi.