Diyarbakır’ın Kulp İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 250 öğrenciye giyim yardımı yapıldı.

Kulp’ta, fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere destek olmak için erkek-kız kıyafetlerinden oluşan kışlık giyim yardımı paketleri öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, SYDV) çok amaçlı konferans salonuna gelerek burada beğendikleri eşyaları alma fırsatı buldu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, çocuklarla bire bir ilgilenerek ve kendi eliyle çocukları giydirdi. Maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına giyim yardımında bulunduklarını belirten Kaymakam Maraşlı, "Kış ayının gelmesiyle beraber okullarımızdaki öğrencilerimiz fakir, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize gerekli temel malzemeleri karşılamak için kazak, pantolon, palto, mont, çorap, ayakkabı gibi ürünler olmak üzere Kulp SYDV olarak yardımda bulunuyoruz. 250 öğrencimiz özelikle uzak köylerimizden ilçeyle her zaman gelip gitme imkanı olmayan köylerimizdeki öğrencilerimize ağırlık verdik. Okuyan ve ihtiyaç sahibi olan geleceğin teminatı öğrencilerimize yardımcı olmak bizleri çok mutlu etmiştir. Eğitime katkı amacıyla yaptığımız yardım, maddi imkansızlıklar içinde eğitimini sürdürmek zorunda olan öğrencilerin ve ailelerinin bir nebze olsun yüzünü güldürüyor. Yaşam standartlarının toplumu zorladığı günümüzde, alım gücü zayıflayan ailelerin öğrenim gören çocukları için bu tür yardımları sürdüreceğiz, inşallah peyder pey diğer öğrencilerimize de yardım etmeye çalışacağız" dedi.