Diyarbakır’ın Lice İlçe Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanan ’Lice’de mutlu yarınlar’ projesi kapsamında öğrencilere Mardin ve Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

Lice İlçe Emniyet Amirliği tarafından koordine edilen ’Lice’de mutlu yarınlar’ projesi kapsamında okullarda okuyan 34 öğrenci, 2 öğretmen, 2 polis memuru, 2 gençlik lideri, iki günlük Şanlıurfa ve Mardin gezisine katıldı. 2 gün süren gezide öğrenciler, uzman rehber eşliğinde Şanlıurfa ve Mardin’i gezerek bilgi aldı.

Lice İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, ilçe merkezi genelinde yaşayan ve daha önce il dışına hiç çıkmayan çocukların geziye götürüldüklerini söyledi. Kaymakam Uğurlu, "Gezide öğrenciler gezi süresince gittikleri Şanlıurfa ve Mardin ilindeki öğrenciler ve halkla tanışıp kaynaşma fırsatını buldular. Ayrıca öğrencilerin gittikleri Şanlıurfa ve Mardin’de tarihi yerleri gezerek bilgilendirildi. Gezinin çocuklar açısından iyi bir motivasyon oldu. Çocuklar illeri tanıdı. Gezi, çocuklarda bedensel, ruhsal ve kültürel gelişimlerinin sağlanmasına katkı sağladı. Amacımız, gezi ile çocuklarda kardeşlik ve aidiyet duygularının geliştirmek" dedi.