Dicle Üniversitesi’nde, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve İrfan Vakfı, İstanbul Bilim, Sanat, Kültür ve Eğitim Derneği (İSBEK) işbirliğiyle Mevlana’yı anma programı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran, Kürşat Güleryüz, Taner Bircan, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık, dekanlar, öğretim üyeleri, araştırmacı-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün, öğrencilerin ve Diyarbakır halkının bu çok anlamı “maneviyat sofrasından istifade” etmeleri için Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın Fatih Çıtlak’ı hep davet etme isteği içinde olduğunu, isteğinin gerçekleştiği günde kendisinin Diyarbakır’da olamadığını dile getirdi.

Açılış konuşmalarından sonra manevi atmosferi, samimi havası ile Diyarbakır’da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu dile getiren M. Fatih Çıtlak, Hz. Mevlana’nın hayatından örnekler verdi.

Mevlana’dan beyitler seslendiren Çıtlak’ın ardından program sema gösterisiyle devam etti.

Sema gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran M. Fatih Çıtlak’a plaket takdim etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün de Çıtlak’a Dicle Üniversitesi hatırası olması adına bir fincan takımı hediye etti.