Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Teyyar Karakoç, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret etti.

MHP’den Diyarbakır Milletvekili aday adaylığını açıklayan Teyyar Karakoç, İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdülkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret ederek, son yaşanan olaylar ve seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. KCK’nın çağrısı üzerine Diyarbakır’da örgüt mensuplarını adeta başkaldırı noktasında bir provaya kalkıştığını belirten Karakoç, bu başkaldırı sonrasında Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte bazı olayların meydana geldiğini ve vatandaşların çok ciddi zararlar gördüğünü ifade etti. Olaylarda maddi ve manevi kayıpların yanı sıra can kayıplarının da yaşandığı anımsatan Karakoç, yaklaşık 40 kişinin yaşanan olaylar yüzünden hayatını kaybettiğini kaydetti.

"SORUMLULAR ADALETE TESLİM EDİLMELİ"

Yaşananların önümüzdeki günlerde daha fazla vatandaşın başını ağrıtacağını gösterdiğine dikkat çeken Karakoç, "Dolayısıyla her siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşların, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin mevcut sorunlarını demokratik yollarla çözme iradesini ortaya koyması lazım. Bu hadiseleri başlatan her kim varsa, ismi, makamı ve mevkii ne olursa olsun bulunup adalete teslim edilmesinde fayda olacağını düşünüyorum" dedi.

"HERKES SORUMLULUKLA HAREKET ETMELİ"

Sözde çözüm süreci ve barış gelecek adı altında milletin ayrıştırılmaması ve bölünmemesi gerektiğini aktaran Karakoç, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin kimliğini cebinde taşıyan her vatandaş bu sorumlulukla hareket etmek zorundadır. Öncelikle bütün siyasi partilerin demokrasi şemsiyesi altında bir araya gelmesi lazım. O yönde çalışmalarını yürütmesi lazım. Biz, demokrasi adına üzerimize ne düşerse bunu yapmaya hazırız. Diyarbakırlı kardeşlerimiz özgürlüğe ve huzura muhtaç durumda. Hepimizin görevi Diyarbakır ve Türk milletinin huzurunu tahsis etmektir."

"GENEL SEÇİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Seçim çalışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karakoç, uzun zamandır ara vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Partisinin yerel seçimlere 6 ay kala Kayseri’de adaylarını açıkladığını hatırlatan Karakoç, "Bu seçim de bizim için çok önemli. Bu nedenle ben yaklaşık 5 yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğüm partimdeki görevimden ayrılacağımı bayramın ikinci günü kamuoyuna duyurdum. 10 Ekim’de de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek istifamı sundum. Aday adayı olarak çalışmalarıma başladım ve hızlı bir şekilde çalışmalarım devam ediyor" diye konuştu.

"DİYARBAKIR’IN GELECEĞİ TEHLİKEDE"

Süreci iyi değerlendirmek durumunda olduklarını da vurgulayan Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz mevcut iktidar partisinin ve DBP’nin bölgedeki imkanlarına sahip değiliz. Bölgede MHP aday adayları kendi bütçeleri ve imkanlarıyla ulaşabildiği bütün vatandaşlarımıza ulaşmak durumunda. İnsanlarımızın içine girdiği darboğazdan kurtulması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. İnsanlarla birebir görüşeceğiz. Çünkü Diyarbakır’ın geleceği tehlikede ve kardeşlerimizin özgürlüğü ellerinden alınmak üzere. Biz buna müsaade etmeyeceğiz."