New York Times İstanbul Büro Şefi Daniel Dombey, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı ziyaret etti.

New York Times İstanbul Büro Şefi Daniel Dombey’i makamında ağırlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti. Çözüm sürecini kim sabote ederse, günahı ve vebalinin onun üzerine kalacağını belirten Altaç, “Bu sorundan dolayı insanlar bir şekilde ve can, mal kayıplarına neden oldu. Bu sorunun devamı geleceğimiz, ülkemiz ve özellikle bölgemiz adına çok ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Bu süreç çok önemli bir süreç, sürecin hiçbir şekilde baltalanmasına kimsenin müsaade etmemesi gerekiyor, Türkiye’de yaşayan 77 milyon vatandaşımızın tamamı özellikle bölgemizdeki vatandaşlarımızın yüzde 90’ının tamamı çözüm sürecini desteklediğini ve çözüm sürecinin nihayete ermesi için bir beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz. Bizi hiç kimse çözüm sürecinde ki kararlığımızdan hiçbir şekilde döndüremez” dedi.

Bölgede yaklaşık 18 aydır kan akmadığını, anaların ağlamadığını kaydeden Altaç, bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Altaç, “Ciddi anlamda olumlu bir hava yakalandı, hükümetimiz çözüm süreci ile barış kardeşlik projesini hayata geçirdi. Bu barış ve kardeşlik projesi tüm ülkenin kazanımıdır, bu ülkede 77 milyon insan birdir eşittir. Çözüm sürecinin çok iyi bir noktaya geldiği dönemde bu tür olayların yaşanmış olması bize uluslar arası aktörlerin aslında ülkenin iç huzurunun sağlanmaya yakın bir süreçte Türkiye’nin Orta Doğu’daki hassasiyetini bırakması ve iç meselelerine uğraşması için iyi bir uğraş olduğunu kanısındayız. Biz ısrarlı bir şekilde şunu söylüyoruz, her ne pahasına olursa olsun çözüm süreci olumlu bir şekilde neticelenmesi için hükümet ve parti olarak bütün çalışmalarımızı bu şekilde devam ettireceğiz. Hiçbir şartta ve koşulda çözüm sürecinin kazanımlarını heba etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz. Bunu herkes bu şekilde bilsin. Yapılacak bütün provokasyonlara aldırış etmeyeceğiz” diye konuştu.

“KOBANİ SİYASETE ALET EDİLİYOR”

6-10 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylara da değinin Altaç, Kobani’nin siyasete alet edildiğini ifade etti. Altaç, “Bölgemiz ve ilimizde son dönemlerde yaşanan şiddet unsurlarının görüntülerinin maalesef 36 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İstemediğimiz ve zihnimizde silmek üzere olduğumuz bu çatışma ve şiddetin bölgemizde yaşanmış olması, bizi son derece üzmüştür. Bölgemiz ve ülkemiz bu tür olayları ve hadiseleri defalarca yaşamış, maalesef bu tür görüntülerin tekrar bölgemizde yaşanmış olması bölgemizin hem ekonomik alanda hem de siyasal anlamda geleceğine çok ciddi bir itibar kaybına neden olmuştur. Kobani’de yaşayan halk bizim kardeşimizdir. Yaşanan olaylara en büyük tepkiyi yine Kobani’de yaşayan Kürt kardeşlerimiz vermiştir çünkü hükümetimiz o bölge ile ilgili Kobani’de yaşayan Kürt kardeşlerimizin sıkıntılarının bitmesi için uluslar arası tüm aktörleri harekete geçirmesi için yoğun çaba sarf etmiştir. Bu girişimlerimizin amacı Kobani’deki insanların yaşamlarını güvence altına alarak IŞİD terör örgütünün bölgede bir daha bu tür eylem yapmasını da engellenmiş olacak” şeklinde konuştu.

“YAŞANAN OLAYLAR HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

New York Times İstanbul Büro Şefi Daniel Dombey, çözüm süreci ile Türkiye’nin dünyada örnek bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Dombey, “Son dönemlerde Türkiye’de yaşanan olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Herkesin barış ve kardeşlik içerisinde yaşama hakkı var” ifadelerini kullandı.

Dombey, Altaç’a kendisini kabul ettiği için teşekkür etti.