Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Akkoyunlu İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri, okul öğretmenlerinden Ömer Uçar’ın, Perşembe günü aşırı hız ile gelen bir minibüsün çarpması sonucu yaralanmasını protesto etti. Öğrenci ve öğretmenler, tüm araç sürücülerinin kurallara uymasını ve yetkililerin kazaların önlenmesi için tedbirler almasını istedi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Akkoyunlu İlkokulu öğretmenlerinden Ömer Uçar’ın geçtiğimiz Perşembe günü Fırat bulvarında aşırı hız ile gelen bir minibüsün çarpması sonucu yaralanması, öğrencileri ve meslektaşları tarafından protesto edildi. Okul önünde bir araya gelen öğretmen ve öğrencilere, veliler de destek verdi. ’Can bu kadar ucuz olmamalı’, ’İnsanın değeri parayla ölçülemez’, ’Minibüsçü terörüne son’, ’Trafik terörüne hayır’ dövizleri ile kazanın yaşandığı bulvara kadar yürüyen grup, burada yolu bir süre trafiğe kapatarak, basın açıklaması yaptı.

"ÖRGÜTSEL TEPKİYE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"

Grup adına açıklamayı okuyan okul öğretmenlerinden Serfinaz Tokdemir, aşırı hız ile gelen bir yolcu minibüsünün çarpması sonucu ağır yaralanan Uçar’ın, tüm hayati fonksiyonlarını kaybettiğini ve cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. Diyarbakır’da benzer olayların sıklıkla duyulduğuna dikkat çeken Tokdemir, kamuoyu olarak bu gibi durumlara ciddi tepkiler verilmemesi durumunda bu ve buna benzer olayların sıkça duyulacağını vurguladı. Bireysel olarak sürücülere, kooperatiflere ve ilgili kurumlara yaptıkları hiçbir eleştirinin kabul edilmediğine dikkat çeken Tokdemir, "Sürücülere yaptığımız uyarılar zaman zaman hakaretlere varan cevaplarla karşılık bulmaktadır. Ücretini ödediğimiz ve satın aldığımız ulaşım hizmetinde en ufak bir uyarıda bile maruz kaldığımız bu onur kırıcı davranışı Diyarbakır halkı olarak asla kabul etmeyiz. Bu bireysel tepkimizi örgütsel bir tepkiye dönüştürmeliyiz" dedi.

"YARIN HEPİMİZ İÇİN GEÇ OLABİLİR"

Herkes tarafından bilinen noktalara radar kurarak, belirli noktalarda etkisiz rutin denetimler yapan Emniyet Müdürlüğü’nü vatandaşların can güvenliğini sağlayacak bir yaklaşımla toplu taşıma hizmetini yürütecek kararları alma ve uygulatmak üzere göreve çağırdıklarına dikkat çeken Tokdemir, "Minibüs hat ve satış işleminden sorumlu olan belediyeleri daha etkin bir denetim için kararlar almaya davet ediyoruz. Bu kararlarla minibüslerde araç içi yol kamerasının zorunlu hale getirilmesini talep ediyoruz. Yarın hepimiz için geç olabilir. Alacağımız bu ve benzeri kararların bile yarın bizim ve sevdiklerimizin hayatının kurtulmasında çok önemli bir rol oynayacağını unutmayalım" diye konuştu.

Grup, yapılan açıklamanın ardından öğretmen Ömer Uçar’ı yaptığı hastanede ziyaret etti.