Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakırlı doktor ve oyun yazarı Orhan Asena’nın anısına düzenlenen ’Orhan Asena Tiyatro Festivali’ 1 Nisan’da başlayacak. Festivalde, 9 oyun sergilenecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kuruluş amaç ve ilkeleri doğrultusunda 60 yıldır ulusal tiyatromuzun gelişmesine öncülük eden Devlet Tiyatroları, kültürümüzü ve onu oluşturan değerleri yaşatma, tanıtma görev ve sorumluluğu ile Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu oluşturacak oyun yazarlarını desteklemeye devam ediyor. Bu bağlamda, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ önem kazanıyor. Diyarbakır’da doğmuş ve aslen bir doktor olan uzun yıllar Diyarbakır’a hizmet etmiş, Türk Tiyatrosunun ve yazın hayatının en değerli isimlerinden biri olan Orhan Asena’nın oyunları tiyatroya gönül veren dünya görüşünden hareketle, Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşuyor” denildi.

1 Nisan’da Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde, Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Fatih (Bizans Düştü)" oyununun sahnelenmesiyle başlayacak olan festivalde, İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir ve Van tiyatroları da eserlerini tiyatroseverlerle buluşturacak. Festival, 23 Nisan’da Ankara Devlet Tiyatrosunun “Arkadaş” adlı çocuk oyununu sergilemesiyle sona erecek.