Kent genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesindeki Orhan Doğan Caddesi’ne asfalt sermeye başladı.

Kent merkezinde 2017 yılı içinde 500 bin ton sıcak asfalt serme, kırsal ilçelerde ise bin 300 kilometrelik yolda sathi kaplama yapmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde bozuk ve yıpranan bulvar, cadde ve sokaklarda yürüttüğü sıcak asfalt çalışması devam ediyor. Diyarbakır Havaalanı’na giden protokol yolundaki trafiği hızlandırmak amacıyla Bağcılar Mahallesi’ndeki Kamışlo Bulvarı ile Çevlik, Mehmet Uzun ve Orhan Doğan caddelerini yeniden düzenlemek için başlattığı çalışmaları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Bölgesi İmar Yolları Düzenleme Yapım İşi kapsamında 2148 m uzunluğundaki Orhan Doğan Caddesi’nin bin 160 metresinde alt temel ve temel çalışmalarını tamamladı. Caddenin bin 160 metresinde asfalt çalışmalarına başlayan ekipler, caddeye bitümlü temel tabakası için 8 cm kalınlığında 3 bin 600 ton, binder tabakası için de 6 cm kalınlığında 2 bin 700 ton sıcak asfalt serdi. Orhan Doğan Caddesi’ne son olarak aşınma tabakası için 4 cm kalındığında asfalt dökülecek.

Çalışma biten yerlerde ölçüm yapılıyor

Ekipler, asfalt çalışmaları tamamlanan şeritlerde ise caddenin düzgünlüğünü ölçüyor. Profilometre cihazı ile yapılan kontrolün tamamlamasıyla birlikte asfaltlanan şerit hizmete açılacak. Trafiğin aksamaması için yoğun çaba sarf eden ekipler, çalışmaları tamamladıkları şeridi trafiğe açtıktan sonra diğer şeritteki alt temel, temel ve asfaltlama çalışmalarına başlıyor. Orhan Doğan Caddesi’ndeki alt temel, temel ve asfalt çalışmalarının 20 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Asfalt çalışmalarının ardından caddede bisiklet yolu ve peyzaj çalışmaları başlayacak.